PTT SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merakla beklenen 2018/1 PTT yazılı sınav soruları ve cevapları açıklandı. Sınav soruları ve cevaplarının yanı sıra, adayların ilgili PTT yazılı sınavdan kaç puan aldıklarını gösteren sınav sonuçlarının sorgulanma ekranının ne zaman duyurulacağı ise henüz bilinmiyor.
 

PTT SINAV SONUÇ İTİRAZLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar, sınav sorularına ilişkin itirazlarını PTT'nin 1840 no'lu posta çeki hesabına 30 TL itiraz ücreti yatırıldığını gösteren belge ve itiraz gerekçesini gösteren dilekçe ile 14.08.2018-17.08.2018 tarihleri arasında [email protected] e-mail adresine yapacaklardır. Sınav sorularına yapılacak itirazlarda adayların;
T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, iletişim bilgileri ve imzasının yer aldığı bir dilekçe ve itiraz ücretine ilişkin dekont bulunmalıdır. İtiraz gerekçesi açık ve net bir şekilde yazılmış olmalı ve itirazlar belirlenen itiraz süresi içinde yapılmalıdır. Ayrıca sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

PTT SINAVI BARAJ PUANI KAÇ?

PTT sınavı baraj puanı kaç? Sınavdan 70 puan ve üstü alanlar; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuru yapabilecekken PTT personel alım sınavından 60 puan ve üstü alanlar ise Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT'de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT'de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuru yapabilecek.

GÖREVE BAŞLAMALAR NE ZAMAN?

Yazılı ve sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren belirli dönemler halinde en geç bir sene içinde başlanılacak. Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu gişe ve büro görevlisi ile postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun psikometrik inceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecek. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacak.