Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile Diyarbakır'dan Bursa'ya geziye gelen, bir öğrencinin rahatsızlanması üzerine emniyet şeridinde duran otobüsten inen öğrencilere çarparak 2’sinin ölümüne, 16 kişinin de yaralanmasına neden olan hafif ticari aracın sürücüsü Sadrettin E.'nin (39) yargılanmasına devam edildi. Mahkeme başkanı tarafından okunan bilirkişi raporunda, hafif ticari araç sürücüsü asli, otobüsün şoförleri ise tali kusurlu sayıldı. Kaza, 2017 yılı Temmuz ayında Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu'nun Orhangazi- Gemlik gişeleri yakınlarında meydana geldi. 
ÖNCE BARİYERLERE, SONRA OTOBÜSE
Sadrettin E., mahkemede, "Aracımda ailemle beraber İstanbul'dan Bursa'ya geliyordum. Bursa istikametine doğru 100 kilometre hızım vardı. Hava karanlıktı. Kazanın olduğu yerde ışıklandırma yoktu. Yanımda babam vardı. Önümde giden otobüslerin hareketli olup olmadığını babama sordum. Babam da 'Gidiyorlar' dedi. Ancak biraz daha yaklaştığımda dörtlülerin yanar vaziyette olduğunu 20 metre kala fark ettim. Frene bastım. Başka bir araç sıkıştırınca büyük bir kazaya sebep veririm düşüncesiyle emniyet şeridine doğru direksiyonu kırdım. Önce bariyerlere, sonra da otobüse çarpmışım. Hava yastıkları açılınca görüş alanım kapandı. Arabada babam, eşim, oğlum ve amcam vardı. Onları öldü zannettim. Hemen emniyet kemerlerini açtım. Aşağıya indiğimde kalabalığı görünce şoke oldum. Otobüslerin yolda gerekli güvenlik önlemlerini almadıklarını gördüm" savunmasını tekrarladı. Mahkeme heyeti, duruşmada bilirkişiden gelen raporu okudu. Rapora göre, hafif ticari araç sürücüsü asli, otobüs şoförleri ise tali kusurlu sayıldı. Rapordan sonra söz alan Sadrettin E., üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

15 yıl kesinleşmiş hapis cezası vardı: Deldiği duvardan kaçmaya çalıştı 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası vardı: Deldiği duvardan kaçmaya çalıştı