Mehmet ÇETİNKAYA

Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Düzce, Sakarya, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Zonguldak, Çankırı derneklerince oluşturulan Karadeniz Platformu 'Karadeniz Günleri'nin ikinci organizasyonunu 18-22 Ocak tarihleri arasında Merinos AKKM'de gerçekleştirecek. Hamsi severlere şimdiden müjdeyi verelim o gün 1 ton hamsi konuklara ikram edilecek. 

Program hakkında düzenlediği basın toplantısı ile bilgi veren Tiftik Organizasyon A.Ş. Onursal Başkanı ve Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik, konser, halk oyunları, mehter, tulum, kemençeli özel buluşmada Bursa’da yaşayan Karadenizlileri bir araya getireceklerini bu yıl ikincisini gerçekleştirecekleri organizasyonun geçtiğimiz yıldan daha görkemli geçeceğini söyledi.

Bugün halka açılışın 20 Ocak Cuma günü de saat 14.30’da resmi açılışı yapılacak olan Bursa Karadeniz günlerinde 1 Ton hamsi dağıtacaklarını vurgulayan Tiftik, Türkiye’nin dört bir köşesinden ziyaretçileri organizasyonumuza bekliyoruz" dedi. Tiftik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bursa Türkiye’nin dördüncü büyük ili. Büyük bir Metropol. Sanayi ve turizm kenti. Aynı zamanda 3 milyonluk nüfusunun 1 milyonu Karadenizli vatandaşlarımızca oluşturmaktadır. 18 İlden oluşan Türkiye’nin en büyük bölgesi ve Bursa’da Türkiye’nin diğer bölgelerinden gelen vatandaşlarımız ile birlikte huzur, mutluluk ve barış içinde yaşamaktadırlar. Bizlerde Karadeniz Platformu adı altında Karadeniz bölgemizi tanıtmak, Bursalı ve diğer vatandaşlarımız ile kaynaştırmak amacı ile böyle bir etkinlik düzenleme kararı almış bulunmaktayız."