Bakan Işıkhan, yeni asgari ücreti açıkladı Bakan Işıkhan, yeni asgari ücreti açıkladı
 
•         Ali Bey,  öncelikle sizi tanımak isteriz, sonrasında Doğan Kırtasiye’nin  kuruluşu, hizmet  anlayışı , vizyonu, misyonu ile ilgili bizlere ve okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?
Elbette, memnuniyetle. Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için gazetenizin müstesna sayfalarında bizler için  sayfa ayırdığınız için  sizlere teşekkür etmek isterim. 1983 senesinde Bursa'da doğdum. Aslen Balıkesir-Dursunbeyliyim. Evliyim iki çocuğum var, biri kız, diğeri  erkek. 2006 senesinde evlendim. Aslında harita teknikeriyim, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden mezun oldum. Bu mesleği kırtasiyeciliği çok severek yaptığımdan harita teknikerliğine devam etmedim. 1995 senesinde küçük bir kırtasiye dükkanında babam emekli olduktan sonra bu işe başladık. Babadan oğula devam eden bir sektör olarak çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca  2008 yılında nalburiye sektörüne de girdik. Nalburiye  sektöründe  Mustafakemalpaşa-Yalıntaş Mahallesi'nde bir iş yerimiz var. Babamdan sonra ben meslekte 2. kuşağım benden sonra da oğlum bu mesleği çok seviyor, inşallah  onun 3. kuşaktan mesleğimizi devam ettirmesini çok istiyorum.
 
 
1000’DEN FAZLA ÜRÜN ÇEŞİTİMİZ VAR
•     Doğan Kırtasiye gerçekten ürün çeşitliliğiyle olsun, yapmış olduğu hizmet anlayışı ile olsun bizleri bu anlamda büyüledi. Peki çeşitlilik baz alındığında kaç çeşit ürününüz var Ali Bey?
 
Çeşitlilik olarak düşünecek olursanız 1000 çeşitten fazla ürünümüz var. Farklı farklı markalardan, farklı ürünler. Bizim buradaki amacımız bir kırtasiyeciden bir tık daha fazlasını sunmaktır.
MESLEKTE ONUR HİZMETTE GURUR
•      Ürün çeşitliliği bakımından Ali Bey gerçekten insanların işte  oradaki, buradaki ulusal marka denilen kırtasiye dükkanlarına, işyerlerine gitmelerine hiç gerek yok. Sonuçta kentin tam ortasında böylesine donanımlı bir kırtasiye var. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz, gerçekten çok merak ediyorum?
Kesinlikle gerek yok, çok doğru söylüyorsunuz. İstenilen, aranılan ürünlerin  birçoğu elimizde, elimizde olmasa dahi bir gün içerisinde bütün firmalarla çalıştığımız için tedarik  edebiliyoruz. 120 metrekarelik bir alanımız var bu alanda hizmet veriyoruz ama 2000 metrekarelik bir alanda yapılabilecek işleri biz burada yapıyoruz. Ayrıca sadece burası değil. Ekstradan  toptan ve internet üzerinden de  satışlarımız mevcut.
 
KALİTELİ ÜRÜN KALİTELİ HİZMET
•      Sektörde bazı sıkıntılar yaşanıyor, okul yönetimleri, idareciler  alınacak kitaplarla ilgili adres gösterebiliyorlar. Bu da pek hakkaniyete sığmıyor gibi?
 
Elbette bu durum kesinlikle hakkaniyete uymuyor. Şimdi şu anda serbest piyasa ama yönlendirme ile iş yapmak yanlış. Sonuçta herkes ekmeğinin peşinde koşuyor, çalışıyor. Bir şeyler yapmaya çalışıyor. Çocukların, öğrencilerin yönlendirmeye çalışması yanlış, okullarda kitap satılması da aynı zamanda  çok yanlış. Ve özellikle şu var devletimizin bu tarz konularda mesela marketlerde kırtasiye ürünleri de çok fazlalaştı ve yoğun bir şekilde bu marketlerde çok kalitesiz ürünler satılmakta. Biz örneğin gerçek dünya markalarının kendi yerlerinden bizzat görerek  bu ürünleri alıyoruz. Piyasada sahte ürün de çok. Tabii bu marketlerde bunların satışını yapan arkadaşlar bunların gerçek mi sahte mi olduğunu bilmiyor, bilmeden alıp  sattıkları için vatandaşlarımız da bu tür marketlerden alışveriş yaptıklarını da büyük oranda sıkıntı ile karşı karşıya kalıyorlar. Çünkü bu ürünler tabiri caizse daha eve giderken daha yolda  bozuluyor. Böylelikle insanlarımız tekrardan ürünü almak zorunda kalıyorlar. Bu da onlara çifte bir masraf teşkil etmiş oluyor.
 
İŞİMİZİ SEVEREK YAPIYORUZ 
•      Peki Doğan Kırtasiye olarak gelecek hedefleriniz de neler var? Onlarla ilgili bizlere bir şeyler söylemek ister misiniz Ali Bey...
Şu andaki hedefimiz, 3-4 sene içerisinde ikinci  şubemizi açmayı hedefliyoruz. Nilüfer bölgesinde olabilir gibi düşünüyorum. Ama şu anda da zaten Nilüfer bölgesinden, Yıldırım taraflarından ve daha bir çok  bölgeden buraya müşterilerimiz gelmekte. Herkese hitap etmeye çalışıyoruz. Tabii bu bağlamda Bursa'nın tam ortasında olmamız bizim için de oldukça büyük bir avantaj teşkil etmekte. Çok geniş bir yelpazede hizmet vermeye çalışıyoruz. Şu şekilde, herkes bütün kırtasiyeler kitap, defter vesaire kırtasiye  ürünleri satıyorlar. Fakat biz bunların yanı sıra bizzat ilgileniyoruz çocuklarımızın, gençlerimizin ödev çıkartması ile ilgili ayrıca hizmet ediyoruz ödevlerini nasıl yapacaklarını  dahi anlatıyoruz yeri geldiğinde. Sonuçta vatandaşa ne kadar güzel hizmet verirsek  o kadar daha fazla talep göreceğimizi biliyoruz. Sonuçta ben bu işi severek yapıyorum. Sabah  08:30’da kalkıyorum akşam 22:00’ye kadar açığız her müşteriye eşit bir şekilde davranarak böylelikle müşteri müşteriyi getirir mantığıyla güzel bir çalışmalar  yürütüyoruz.
 
Sattığımız ürünün arkasındayız...
 
•     Dile kolay 1995’den beri sektörde Doğan Kırtasiye adıyla güzel hizmetler sunuyorsunuz. Röportajımızın sonuna yaklaştığımız şu anlarda son olarak neler eklemek istersiniz?
 
Kaliteli ürünleri uygun koşullarda bulabileceğiniz bir adres Doğan Kırtasiye ve  bağlamda bizlerde çeyrek asırdır vatandaşlarımıza, insanlarımıza en güzel hizmeti sunma çabasındayız. Satmış olduğumuz ürünün kesinlikle arkasındayız ve son olarak Bursa’da yaşayan herkesi kaliteli hizmetle buluşması bakımından Doğan Kırtasiye’ye beklediğimizi söylemek istiyor ve bütün Bursalılara insanlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum. 
 
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Çiftehavuzlar, Çelebi Mehmet Blv. 122/A, 
Telefon: (0224) 256 89 91
N 11 adresi: https:// www.n11.com/magaza/dogankirtasiye
Hepsi burada:https://www.hepsiburada.com/magaza/dokirta
16190     Osmangazi / Bursa