Özkan YILDIRIM/Gökhan GÜNDOĞDU
 

  • Muhtarım, sizi tanıyarak isterseniz yavaş yavaş röportajımıza başlayalım...

Bize  böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız  için öncelikle  sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Mustafa Temel 1958  Mudanya-Eğerce Mahallesi doğumluyum. Doğma büyüme buralıyız, buranın yerlisiyiz. İlkokulu Eğerce'de bitirdikten sonra Bursa'da İmam Hatip’e gittim. Babamızdan, dedemizden gelen ata mesleği çiftçilik yaptık. Soğan, buğday, arpa, mısır ekip içtik. Son 20-25 senedir zeytin var buralarda. Eskiden  her yer soğandı soğanın adı Karacabey'di ama  bu soğanı biz yapıyorduk. Bizim burada çok az da hayvancılık var daha çok hayvancılık çevre köylerde slaj yapan yerlerde çok daha fazla. Yaz kış buranın nüfusu değişiyor binin üzerinde binamız var. Yazın on bine yakın bir nüfusumuz oluyor. Şu ana yoldan cumartesi-pazar  arabalar geçemiyor sıkışıklıktan. Benim  muhtarlıktaki 4. dönemim. 2004-2009-2014 ve son olarak da 2019 seçimlerinden başarılı bir şekilde çıktım, bu manada beni destekleyen oylarını bana veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum…

  Peki Muhtarım bu 16 yıllık süreçte Eğerce'de neler değişti?

16 yıl önce ben muhtar olduğumda şu görmüş olduğunuz yollar toprak yoldu, malzeme dökülmemiş durumdaydı. Allah razı olsun gittik devlet kapılarına ihtiyaçlarımızı dertlerimizi anlattık asfaltımızı yaptırdık.. Daha önceden buraları çok perişandı elbette birçok hizmetimiz oldu birçok yenilik yaptık zaten hizmet getirmemiş olsa, 4 dönemdir seçilmezdim.

  Seçime girdiğiniz bu 4 seçimde sonuçlar nasıl olmuştu muhtarım?

2 seçimde karşıma rakip bile çıkmamıştı, 4 seçimden de başarılı çıktım.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

   Altyapı hizmetleri bitti mi acaba mahallenizde?

Altyapı olarak köyümüzün altyapısı bitti, ama sahilimiz de daha altyapı çalışmaları başlamadı. Mahalle aralarında ölçümler yapıldı, şu anda herhalde Ankara'ya onaya gitti burasının altyapısının yapılması lazım ,tabi  projeli olmadığı için sıkıntı yaşanıyor.

İmar planı acil lazım

   Peki Eğerce’de şu olursa güzel olur dediğiniz eksiklikler neler?

İmar planı çıkmış olsa burada düzenli inşaatlar yapılır, planlı düzenli evler yapılır. Şu an mesela insanlar arsa alıyor , kaçak üstünkörü, derme çatma evler yapılıyor ve böylelikle  iyice görünüm bozuluyor. Tabii bizim burası Ayazma'ya göre Mesudiye'ye göre daha iyi ama planlı olmuş olsa müteahhitlerde girebilir planlı ruhsatlı inşaatlar olabilir mutlaka bu planlamaların hızlandırılması lazım. İş işten geçmeden imar planının çıkması lazım diye düşünüyorum. Bu manada Mudanya Belediyemizin doğanın güzellikleri bozulmadan bu konularla ilgili adımların atılmasının çok güzel olacağını söylemek istiyorum. Buradan elbette her zaman bizim yanımızda olan Mudanya Belediyemize  ve Bursa Büyükşehir Belediyemize de ayrıca teşekkür ederim iletmek istiyorum…

BALIKÇI BARINAĞI BURALARA DEĞER KATAR

   Bilindiği üzere Eğerce çok uzun sahili olan bir sahil belgesi. Ayrıca bu güzel plajımızın yanı sıra bir barınağımızın da olması  buralara değer katar diye düşünüyorum. Çünkü Güney  Marmara şeridinde birçok yerde bu tür barınaklar mevcut, bunların  benzeri olan bir balıkçı barınağının bizim sahilimize de  yapılmasını istiyoruz.

Milletin yüzüne bakamıyorum

Mahalle,sokak aralarımız çok kötü. Ben Muhtar olduğumda sokak aralarına stabilize çakıl döktürmüştüm. Ama tabi asfalt değildi. Elektriği yol altına çektirdik hallettik. Ama şu an mahalle aralarına çizmesiz giremezsiniz. Çok mağduruz  vallahi milletin yüzüne bakamıyorum, en çok önem verdiğim konu bu mahalle arası sokak arası yollar bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu konuda değerli belediye başkanlarımızdan destek bekliyorum ,kendilerine buradan selamlarımı iletmek istiyorum.

BAŞKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYOR DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ

  •    Son olarak 4 seçimdir sizi seçen, güven oyu veren Eğerce Mahallesi sakinlerine neler söylemek istersiniz?

Vallahi ben bu milletini elini ayağını öperim. Sadece köy olarak değil sahilden de beni  destekliyorlar. Belediyelerle kamu kurum ve kuruluşlarıyla iletişimimiz  çok güzel tabii 16 seneden beri Muhtar olduğum için herkes tanıyor, Mudanya Belediyesi Başkanı Hayri başkan ile olsun Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la olsun her zaman iletişimimiz çok güzel, işte az önce de söylediğim gibi birkaç eksiğimiz var, bu konularla ilgili değerli başkanlarımızdan destek bekliyoruz, inşallah dediğim gibi bu eksiklikleri tamamlarsak eğer buraları Mudanya’ya, Bursa’ya yakışan çok daha güzel tatil beldesi olacak. Buradan başta Eğerce Mahallesi sakinleri olmak üzere Mudanya'da Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum herkese esenlikler diliyorum.