Hasta halde bulunan ve Amasya'nın Suluova’da veteriner hekim Mustafa Serkan Mutlu tarafından muayene edilen köpek, ‘gençlik hastalığı’ teşhisiyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine gönderildi. Burada bir süre tedavi edilen köpek, ardından tekrar Suluova Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine getirildi. Veteriner Mutlu, kendilerine getirildiğinde köpeğin çok susuz ve gıdasız kaldığını, arka bacaklarını da kullanamadığını anlattı.

Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı

Uygulanan tedavinin ardından köpeğin iyileşme gösterdiğini, tam sağlığına kavuşması için hayvanın 90 gün kadar daha izlenmesi gerektiğini belirten Mutlu, “sokak hayvanları, insanların yardımına muhtaçtır. Biz onların yaşam alanlarını gasbediyoruz. Sadece bir kap mama vermenin dışında hastalık gibi durumlarda gereken sorumluluğun yerine getirilmesi çok ciddi önem taşıyor” dedi.

Bu sırada hasta köpeğin durumundan haberdar olan hayvansever Ahmet Demirci, yetkililerle iletişime geçerek hayvanı sahiplenmek istediğini söyledi. Özel aracıyla Suluova’ya gelen Demirci, köpeği alarak Ankara’ya döndü. (yenisafak.com)