ASLI YEŞİLYURT

Makyaj çantasında minimal düşünün Makyaj çantasında minimal düşünün

Birçok insan, göz altı torbalarından şikayet eder. Yorucu bir günün ardından veya sabah uykunuzu alamadığınızda daha da göze çarpan göz altı torbaları, pek çok şey denense bile sizi terk etmeyebilir. Ancak bu ürünler, göz altı torbalarından kurtulmak konusunda oldukça başarılı. İşte her mutfakta bulabileceğiniz ürünler…

SALATALIK

close-up-happy-woman-with-cucumber-slices

En yaygın yöntemlerden biri de gözlere salatalık koymaktır. Buzdolabında soğuttuğunuz salatalıkları göz kapaklarınıza yerleştirin. Salatalıkları 5-10 dakika gözünüzde tuttuktan sonra göz altlarınızın nemlendiğini göreceksiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ

jug-coconut-oil-whit-coconut-put-dark-background

Sayısız faydası olan Hindistan cevizi yağı, göz altı morluklarına ve şişkinliklere iyi geliyor. Her akşam masaj yaparak uygulayın. Yağın gece boyunca yüzünüzde kalması gerektiği için yüzünüzü yıkamayın.

KAŞIK

fork-spoon

Buzlukta bekletilen kaşık ile hem gözünüzün ağrısı hem de şişliği gidecektir. Beklettiğiniz kaşığı ters bir şekilde gözünüze tutun.

YEŞİL ÇAY 

green-tea-brewed-cup-with-tea-leaves-blue-pastel-background-top-view

Göz altı şişliklerine ve morluklarına iyi gelen yeşil çayı poşetli bir şekilde veya bardakta soğuduktan sonra pamuk batırarak gözlerinize koyun. Bu şekilde bir süre bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Haftada 2-3 kez bu işlemi yapmak gözlerinizdeki yorgunluğu alarak şişlikleri azaltacaktır.

ARGAN YAĞI

front-view-argan-product-assortment

Argan yağının faydaları saymakla bitmiyor. Göz altı morluklarına da çok iyi gelen bu yağ, şişkinliği de gideriyor. Akşam rutininizde göz altınıza masaj yaparak uygulayın.

Editör: Aslı Yeşilyurt