Erkan ŞEN
1-7 Temmuz 2019 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilen Türkiye Kickbox Şampiyonası’nda boy gösteren Nilüfer Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü’nün öğrencileri Bursa’ya 5 madalya ile döndü. Şampiyonada farklı kategorilerde kulüp sporcuları Mahmut Buğra Dikkaya Türkiye 2.’si, Güler Şeyma Uçar Türkiye 2.’si, Zuhal Akdemir Türkiye 3.’sü, Muhammed Usame Gürses Büyükler Kickbox Türkiye 3.’sü, Sümeyye Tuana Çiçek Türkiye 3.’sü, Sabriye Musaoğlu ise Türkiye 5.’si oldu. Aynı zamanda Nisan ayında gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda yine kulübün lisanslı sporcusu Bekir Can Ceylan’la birlikte madalya kazanan Mahmut Buğra Dikkaya, yıl boyu süren Türkiye Şampiyonası’nda puanlama olarak en iyi dereceyi alarak Avrupa Şampiyonası’na yeniden gitmeye hak kazandı. Bizler de bu başarılı sporcular ve kulübün antrenörlüğünü yapan milli sporcu ve milli antrenör Sertaç Sağır ve Kulüp Başkanı Celil Çolak’la keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. 
Sertaç hocam, Nilüfer Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü olarak amatör ruhla çalışıp, başarılı sporcular yetiştiriyor ve gençlerimizi spora teşvik etmeye çalışıyorsunuz. Peki, gençlerimizin kickbox sporuna ilgisi nasıl?
Ülkemizde futboldan sonra en çok talep gören spor dalları Uzak Doğu sporları. Uzak Doğu sporlarının arasında en fazla talep gören spor dalı ise kickbox. Bu spor, gençlerimiz arasında çok popüler olan bir branş. Gençlerimiz bu spora ve kulübümüze büyük ilgi gösteriyor. 
Peki, bu spor gençlerimize neler kazandırıyor?
Gençlerimize, madalyalarla ölçülen başarılara imza atamasalar bile öncelikli olarak ahlaklı olmayı öğütlüyor ve bu yolda elimizden geleni yapıyoruz. Uzak Doğu sporları bireye özgüven kazandırıyor ve bireyin hızlı düşünme yeteneğini geliştiriyor. Sporcunun zihnini sürekli açık tutan bir spor dalı bu. Yine çocuklarımız bu sporla ilgilenirken büyük keyif alıyorlar ve vakitlerini iyi bir şekilde değerlendirip, kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar. Çocuklarımız aynı zamanda milli takıma girdikleri zaman ileriki yaşlarında beden eğitimi öğretmenliği bölümlerine girebiliyorlar ve eğitimleri esnasında devlet desteği görebiliyorlar. Yanı sıra çocuklarımız sosyalleşiyor ve dolayısıyla özgüvenli, ne istediğini bilen bireyler olarak büyüyorlar. 
Ebeveynlerimizin ilgisi nasıl? 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı hayata geçirdiği proje ile spor yapan çocuklarımıza artık eğitim alanlarında da artı puanlar kazandırıyor. Bunun dışında spor yapan çocuklarımız vakitlerini daha sağlıklı, daha verimli bir şekilde geçiriyorlar. Sporun her dalı çocuklarımıza özgüven ve hayata karşı daha dirençli bir duruş sağlıyor. Bu yüzden biz hangi branş olursa olsun çocuklarımızın spor yapmasından yanayız. Bizim branşlarımızda velilerimiz bazen sakatlıklardan korkabiliyor ancak bu sporlarda sakatlanma oranı futboldan bile daha az. Bizim branşlarımız her ne kadar darbeye dayalı olsa da bu sporları yaparken bizler vücudumuzu koruyan malzemeler kullanıyoruz ve çocuklarımıza darbeden ziyade darbeden korunmanın yollarını öğretiyoruz. Bu anlamda ebeveynlerimizin gönülleri rahat olabilir. 

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2 TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Sayın Celil Çolak, kulübünüzün gerek gençlerimizin ilgisi gerekse de sporcularınızın başarıları ile parlak bir geleceğe yürüdüğü açıkça görülebiliyor. Peki, kulüp yönetimi olarak hedefleriniz nelerdir?
Şu anda sporcu yetiştirdiğimiz taekwondo ve kickbox branşlarında ilerlemeye çalışıyoruz. Daha sonra kulübümüz bünyesindeki hentbol, taekwondo, basketbol, kayak, voleybol, bocce, bowling ve dart gibi sporlarımızda da ilerleyip, iyi sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öncelikli hedefimiz kulübümüze kalıcı bir merkez oluşturup, daha sonra da branşlarımızda çocuklarımızın daha büyük başarılara imza atabilmelerini sağlamak için çabalıyoruz.
Kulübünüze ilgi nasıl?
Kulübümüze çok yoğun bir ilgi var. İnsanlar size güveniyorsa çocuklarını da rahatlıkla sizlere emanet ediyorlar. Sertaç hocamız uzun yıllardır bu işin içerisinde. Bizler de yönetim kurulu olarak kendi sosyal çevremizi de işin içine katarak, güven unsurunu ön planda tutacak şekilde hep birlikte büyüyoruz. Şu anda yalnızca kickbox alanında lisanslı 200 sporcumuz var. Şu anda bu işi tamamıyla gönüllük esası ile yürütüyoruz. Gereken tüm masrafları kendi öz kaynaklarımızdan yapıyoruz. Kulübümüzü daha profesyonel hale getirebilmek için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve okullarımızla sürekli temas halindeyiz. 
ZARARLI ALIŞKANLIKLARA KALKAN
Çocuklarımız çok enerjik. Bu çocukların enerjilerini doğru işlere kanalize edebilmeliyiz. Bu noktada doğru bir yolda olduğumuz kanaatindeyim. Ben de geçmişte Uzak Doğu sporlarından Judo ile ilgilendim ve kişisel gelişimimde çok büyük faydalarını gördüm. Öncelikle sporla ilgilenen çocuklarımız özgüvenle büyüyor ve bu özgüven bireyleri gelecek hayatlarında istedikleri noktalara taşıyabiliyor. Yanı sıra sporun her dalı çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan, bağımlılıklardan koruyor. Tabi ki hepimizin bildiği gibi spor sayesinde sağlıklı nesiller yetişiyor. Amacımız çok halisane… İnşallah hep birlikte başarılı olacak ve Bursa’mıza, ülkemize ve kulübümüze daha nice örnek sporcular yetiştireceğiz.