Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş adamları Derneği (İMSİAD) ve Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO) iş birliğinde, Bursa Boya ve Dekorasyoncular Odası, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen Bursa Yapı ve Rising City Gayrimenkul Fuarları, 4 gün boyunca sektörün iş hacmine katkı sağlayacak. Fuarda 80’den fazla proje, 9 bine yakın konut ve 500’ü aşkın ofis görücüye çıktı. BTSO Kurumsal İletişim haberine göre 21 Nisan Pazar gününe kadar TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak fuarın açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, inşaat sektörünün 200’den fazla alt sektörü harekete geçiren dinamik yapısı ve 2 milyonu aşkın istihdam katkısıyla Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında olduğunu söyledi.

İŞ HACMİNE KATKI

Ülke ekonomimizin yeniden ivme kazanmasıyla inşaat ve gayrimenkul sektörün arzu ettiği büyüme performansına yeniden kavuşacağına inandıklarını kaydeden Şenocak, Bursa Yapı Fuarı ile Rising City Gayrimenkul Fuarı kapsamında BTSO üyelerine önemli iş birliklerinin yolunu açtıklarını dile getirdi. Küresel Fuar Acentesi projesi ile üyeleri inşaat sektörünün en prestijli fuarlarına taşıdıklarını kaydeden Şenocak, “İnşaat Konseyimizi oluşturarak, sektörün ortak aklını harekete geçirdik. Sektörün yalnızca iç piyasaya bağlı kalmaması ve yabancı ülkelerdeki iş fırsatlarını da değerlendirebilmesi adına Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle UR-GE ve Hiser projelerimizi başlatacağımızı da firmalarımıza müjdelemek istiyorum. İnşaat malzemeleri üretimi yapan firmalarımız için başlattığımız UR-GE projesi ve plan, proje, müşavirlik ve müteahhitlik işleri yapan firmalarımız için hayata geçireceğimiz Hiser projemizle firmalarımıza yurt dışında yeni iş bağlantılarının da kapılarını aralayacağız. Fuarımızın sektörlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

(Özel) “Hazır giyim ve tekstilde Türkiye’nin rakibi Avrupa ülkeleridir” (Özel) “Hazır giyim ve tekstilde Türkiye’nin rakibi Avrupa ülkeleridir”

81 FARKLI PROJE

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 17 yıldır aralıksız düzenlenen Yapı Fuarı ile son 4 yıldır düzenlenen Rising City Gayrimenkul Fuarları’nda önemli projelerin görücüye çıktığını söyledi. Yapı Fuarı’nın alanında Türkiye’deki 3 büyük fuardan biri olduğunu dile getiren Ersözlü, “Bu yıl 100 civarında firmamız fuara katılıyor. 2 holümüzde yapı sektörü, 2 holde de gayrimenkul projeleri yer aldı. BTSO’nun çok değerli destekleri, İMSİAD ve BEMO’nun katkılarıyla fuarımızı hazırladık. Sektörünün tüm dinamikleri bu fuarlarda. Gayrimenkulde konut, ofis ve ticari alanlarından oluşan 81 farklı projemiz fuarda yer alıyor. Gayrimenkul bölümünde bu projeler arasında 8 bin 735 konut, 510 ofis ve 422 ticari alan görücüye çıktı. Yatırım yapmak isteyen, ev almayı düşünen ve dekorasyon araştırması yapmak isteyenleri fuarlara davet ediyorum.” dedi.(btso.org.tr)