Özkan YILDIRIM

Ali Muhtarım öncelikle isterseniz sizi tanıyalım?

Elbette memnuniyetle, buralara kadar gelip  bizlerle  röportaj yapmış olduğunuzdan dolayı öncelikle bende sizlere teşekkür etmek isterim. Ben Ali Yurt 1956 Fındıcak doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. İlk olarak 2004 seçimlerinde muhtar oldum, sonrasında 2009-2014 ve 2019 seçimlerini de kazandım. Dört dönemdir Fındıcak Mahallesi'nin muhtarıyım. Her köyde olduğu gibi bizim köyümüzde boşaldı şu an 40 tane nüfus var, eski zamanlarda mesela ben de biliyorum. 1965 yıllarında, 450 nüfusumuz vardı hatta daha önceki yıllarda 450 den bile fazlaymış. O zamanlar okulumuzda 70 tane öğrenci vardı. Şu an hiç öğrenci yok, hep yaşlı nüfus, emekli nüfus var, burada eskiden hayvancılık ve tarım yoğundu ama şimdi nüfus yaşlı olduğu için anca işte kendine yetecek kadar ekenler biçenler oluyor işte fındık da var ve yine birkaç ailemiz hayvancılık yapıyor ayrıca.

BİR ÇOK EKSİĞİMİZ SAĞ OLSUNLAR GİDERİLDİ

Muhtarım,  2004'ten beri dört dönemdir muhtarsınız bu süreçte neler değişti Fındıcak’ta?

Bu süreçte çok şey değişti köyümüzde yollarımız yenilendi, köyiçine yollara parke yapıldı, içme suyu yapıldı, kanalizasyon yapıldı her şey yapıldı, şükürler olsun eskisi gibi değil büyük bir gelişim gösterdi. Fındıcak işte gördüğünüz gibi camimizde çok güzel çok eski Selçuklu mimarisi ile yapıldı. Kayseri bölgesinden getirmiş olduğumuz özel kayalarla döşenmiş özel taşlarla döşenmiş bir camimiz var, şadırvanımız olsun o da çok güzel oldu.

GEMLİK’E ULAŞIM TAMAM SIRA GELDİ BURSA'YA

Ayrıca Gemlik belediye başkanımız Atatürk büstümüzü de geçtiğimiz aylarda meydanımıza monte etti. Her şey çok güzel, temiz hava var güzel ama dediğim gibi işte en büyük sıkıntımız ulaşım. Yıllarca salı günleri buradan pazara Gemlik’e  götürüp getirdim hep mahalle sakinlerimizi. Sonrasında işte aşağı yukarı 1 yıldan beri belediye başkanımız Salı günü sabah gidip akşam gelen bir minibüs koydu. Ama birçok ailemizin Bursa'da çoluğu çocuğu ,aileleri olduğundan Bursa’ya da bir vesait istiyoruz. Çünkü şehre ulaşım lazım arabası olan var olmayan var çoğununda yok ayrıca. Biz her gün de istemiyoruz sonuçta  haftada 2-3 gün Bursa'ya ulaşımımızı  sağlayabilsek yeter. İmamımız yoktu şimdi imamımız da geldi ayrıca İmam evimizi de yaptık, birkaç sıkıntılı eski ev var belediyemize arıyoruz etrafa tehlike arz eden eski evleri yıkıyorlar. Sertaslan başkanımız da çok iyi, bizimle ilgileniyor Büyükşehir Belediyemizde ayrıca yine bizlerle ilgilenmeye çalışıyor ama dediğim gibi şu  haftada 2-3 gün de olsa Bursa'ya  vesaitimiz sağlansa başkada bir şey istemeyeceğiz. 

ARAZİMİZİ SULAMAK İSTİYORUZ..

Eksiklikler neler Muhtarım? İşte Bursa'ya ulaşım eksikliği demiştiniz, daha başka ne gibi eksiklikler var? Şu da olsa dediğiniz, bu da olsa dediğiniz hizmetler var mı acaba?

En büyük sıkıntı ulaşım, ulaşım haricinde soracak olursanız, diğer bir eksiklik arazi sulamamız ile ilgili yaşadığımız sıkıntıyı söyleyebilirim. Zaten bundan başka da bir sıkıntı yaşamıyoruz. Doğal suyumuz var köyün başında depo yaptırdık  oraya gidiyor oradan araziyi suluyoruz ama sadece hat döşendi tarlalara araziye inen kılçıkların döşenmesi lazım. Buski’den ricamız bu araziye suların ulaşmasını sağlayan kılçıkların bir an önce döşenmesi. Bu eksiklikler de giderirlerse çok daha güzel olacak. Köyümüz çok eski bir Osmanlı köyü dediğim gibi, 1400'lü yıllarda Yörük olarak işte buralara gelmişler yine tarihi hamamı da var gördüğünüz gibi buraları daha sıcak olduğundan Yörükler eskiden burada konaklamışlar,sonrasında kalmışlar.

2004-2009 2014-2019 dile kolay muhtarım dört dönemdir muhtarsınız.Fındıcak halkına son olarak buradan vatandaşlarımıza insanlarımıza neler söylemek istersiniz?

2004’den 2015’e kadar kendi arabamla Gemlik’e mahalle sakinlerimizi salı günlere pazara götürdüm getirdim. Son 1 yıldır Gemlik Belediyesi minibüs koydu, Gemlik’e ulaşım halloldu ama dediğim gibi Bursa bağlantımız yok. Bursa'ya ulaşım zor oluyor, dediğim gibi herkesin arabası yok sonuçta haftada 2-3 gün de ulaşım olsa  yetecek

ALİNUR BAŞKANDAN DESTEK BEKLİYORUZ..

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a Burulaş Genel Müdürüne iletmek istiyorum. Sonuçta biz köy değiliz artık mahalle olduk Büyükşehir'e bağlıyız, ama bu ulaşım durumları sıkıntı, inşallah öncelikle bu ulaşım ve arazi sulama sistemlerinin sahaya döşenmesini bekliyoruz. Dört  dönemdir  son olarak beni destekleyen Fındıcak Mahallesi sakinlerine  teşekkürlerimi iletmek istiyorum yoğun çalışmalarımız devam edecek ufak tefek eksikliklerimizi de gidereceğiz inşallah. Son zamanlarda bilindiği üzere Koronavirüs ile  ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Bu yüzden 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı insanlarımızın sokağa çıkmaları yasaklandı, diğer yaş gruplarındaki insanlarımızdan da mecbur kalmadıkça sokağa çıkmasınlar, evde kalsınlar. Evde kal Fındıcak, Evde kal Gemlik ve Evde kal Bursa demek istiyorum ve bütün vatandaşlarıma saygılarımı, selamlarımı iletmek istiyorum.