Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

 

Özkan YILDIRIM

Bursa Elazığlılar Derneği’nin Pazar Pazarı Yolunda bulunan Lokalinin önünde Elazığlılar Derneğinin yanı sıra daha bir çok dernek başkanının da hazır bulunduğu uğurlama buluşması okunan dualarla son buldu. Giyecek ve yiyecek maddeleriyle dolu TIR'ın Elazığ’a uğurlanması esnasında görüşlerini bizlerle paylaşan İbrahim Karaçin şu ifadelerde bulundu;

DEPREM BİZLERİ ÇOK ÜZDÜ 
“Bilindiği üzere memleketimiz Elazığ’da geçen hafta 6.8 şiddetinde deprem yaşandı. Tüm dernek başkanlarımıza  Allah razı olsun diyorum. Dün akşamda Bursa Kütahyalılar Kültür ve dayanışma Derneğinde Elazığ’da kaybettiğimiz şehitlerimiz için mevlit okuttuk. Allah bir daha böyle acı göstermesin. Oradaki tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dilekleri gönderiyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Bugünde burada TIR'ımızı doldurduk ve şu anda inşallah Elazığ’a uğurluyoruz” dedi. 

TÜM ÇABAMIZ BÜTÜN GAYRETİMİZ HEMŞERİLERİMİZ İÇİN
Bursa’da örnek çalışmalara imza atan, 1997 yılından beri Bursa'da Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği çatısı altında,  gelenekselleşmiş  Kürsübaşı programları, her ayın ilk cumartesi günleri gerçekleştirilen kadınlar günü programları, Dernek bünyesinde folklor eğitimleri ve müzik eğitimlerinin yanı sıra her yıl geleneksel olarak düzenlenen peynirli ekmek pikniği 2 yılda bir gerçekleştirilen Harput'a Hasret gecesi, üniversite öğrencilerine iş adamları sayesinde sağlanan burslar, Ramazan aylarında ayrım gözetmeksizin bütün halk kesimlerine dağıtılan Ramazan erzakları, bunun yanı sıra daha birçok konuda gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarla, aktivitelerle, programlarla diğer bütün STK’lara, hemşeri derneklerine de örnek teşkil edecek çalışmalar ortaya koyan Bursa'nın en aktif hemşeri derneklerinden Bursa Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği varlık sebebine böylelikle bir halka daha ekledi.

ALLAH BİR DAHA GÖSTERMESİN
“Bursa'da 30.000 hemşerisine, dernek olarak  hangi sebeple olursa olsun Bursa'ya göç eden hemşerilerine , güzide şehir Bursa’mıza  adaptasyonu ve varsa sorunlarını çözüme kavuşturmak konusunda yardımcı olmak, bunu yaparken de geldikleri  yerin kültürünü en iyi şekilde yaşamak yaşatmak ve tanıtmak olmazsa olmazlarındandır. 

KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ
Elazığ'ın uzun yüzyıllar ötesinden gelen ve hala yaşayan kültürünün gelecek nesillere aktarılması amacıyla Bursa'da çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Her ayın ilk cumartesi günü kadınlarımızın düzenlediği” kadınlar günü programı” bunların en başında gelmektedir. Ayrıca derneğimizde zaman zaman düzenlediğimiz folklor eğitimleri ve müzik eğitimleri de kültürel faaliyetlerimizin bir parçasıdır. Daha çok geniş kitlelerin katılımı ile yapmış olduğumuz etkinliklerdir. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz peynirli ekmek pikniği ve 2 yılda bir Harput'a hasret gecesi programları da  ayrıca saymadan geçemeyeceğim programlarımızdandır. Ramazan ayında yaptığımız erzak yardımı ve  üniversite öğrencilerine iş adamlarımızın desteği ile sağlamış olduğumuz burslar yine sosyal çalışmalarımızdan bazılarıdır. Özellikle belirtmek istediğim diğer bir konu Ramazan erzağı dağıtılırken yöre ayrımı yapmaksızın gerçek ihtiyaç sahiplerine vermeye çalışmamızdır.

ELAZIĞ’LA BURSA ARASINDA KÖPRÜYÜZ
Elazığ'da doğan, Bursa'da doyan bizlerin üzerine düşen en önemli görevlerden biri de yaşadığımız topraklar ile doğduğumuz topraklar arasında ekonomik ve kültürel alanlarda işbirliğini artıracak köprü vazifesini sağlayacak bir misyonla Bursa ve Elazığ arasında yeni işbirliklerinin başlangıcında bulunmak asli görevlerimizin  başında gelmektedir.