ASLI YEŞİLYURT

Makyaj yaparken gözlerimizi daha büyük veya çekik göstermeye yönelik makyaj tarzı seçmeye çalışırız. Göz tipine göre değişen bu tarzlar, bizi olduğumuzdan daha farklı gösterir. Düşük göz yapısına sahip olanlar ise yorgun görünümden uzaklaşmak ve daha canlı bir bakışa sahip olmak için pek çok yöntem denemektedir. Peki düşük göz yapısına nasıl makyaj yapılır, tüyolar nelerdir?

KAPATICI AŞAMASI

cosmetic-makeup-tonal-foundation-is-woman-s-face-skin-care-concept-1

Düşük göz kapağına sahip olanlar en ufak göz hareketinde rimel bulaşmalarıyla veya farların dağılmasıyla karşı karşıya kalabilirler. Bunun önüne geçmek için iyi bir makyaj bazı ve kapatıcı kullanmak gerekir. Böylece makyajınızın ömrü daha da uzayacaktır.

SABİTLEMEK İÇİN PUDRA

closeup-portrait-woman-applying-dry-cosmetic-tonal-foundation-face-using-makeup-brush

Bozulmaların önüne geçmenin bir yolu da pudra ile sabitlemektir. Göz kapağına ve göz altına sürdüğünüz kapatıcıların uzun süre dayanması için işlem sonrası transparan pudrayı tampon hareketlerle uygulayın.

EYELINER

eyes-closed-black-eyeliner-sensuality-lashes

Düşük göz yapısına sahip olanların en zorlandığı konu ise eyeliner çekmektir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey düzgün bir şekilde sürmektir. Eyeliner tarzı olarak ince çizgileri tercih etmek far ile bütünleştiğinde gözlerinizi daha da yukarı kaldıracaktır.

AÇIK TONLAR

beautiful-young-woman-portrait-with-make-up-product

Göz kapağının orta kısımlarına ise açık tonlar sürülür. Daha doğal tonlarla uyguladığımız bu far, canlı bakışlar oluşturacaktır.

KOYU TONLAR

close-up-shoot-female-eye-with-brown-bright-make-up-leaf

Gözlerinizin dış köşelerine koyu tonlarda far sürmek gözlerinizi daha geniş ve yukarı doğru gösterecektir. Böylece düşük göz kapağının oluşturduğu yorgun görünüm ortadan kalkacaktır.

RİMEL

woman-applying-mascara-her-eyelashes-macro-shot-1

Rimelinizi hafif dikey açıyla fırçanın uç kısmını kirpiklerinize uygulayarak daha çekik ve yukarı doğru bir görüntü oluşturabilirsiniz.

20  Ekim 2023 Cuma   TV yayın akışı! 20 Ekim 2023 Cuma TV yayın akışı!

FAR SONRASI

beautiful-female-eyes-with-make-up-brush-white

Makyaj sonrası dağılan farınızı kapatıcı yardımı ile gözlerin bitiş kısmından yukarı doğru bir çizgi çekerek keskin bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Editör: Aslı Yeşilyurt