ÖZKAN YILDIRIM/ ÖZEL HABER

Muhtarım doğa harikası Haydariye her gelişimizde bizleri biraz daha büyülüyor. Sudüşen Şelalesi, yaylası, kaynak suları ile birlikte gelen konuklarına müthiş olanaklar sunuyor. Bizlere köyünüzün bu güzellikleri ile ilgili neler söylersiniz?

HAYDARİYE HER ŞEYİ HAK EDİYOR

Güzel Haydariye’ye böyle güzel bir olanak sunduğunuz için öncelikle ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. 8,5 sene önce Muhtar olduğumda Haydariye 110 haneli kendi halinde bir köydü, şu anda 700 hane oldu ve bu sayı her geçen yıl artıyor. Bu dönemde birçok çalışmayı, projeyi köyümüzde hayata geçirdik, Kumla ile köyümüz arasında bu dönemde 7 kilometre sıcak yol asfalt yapıldı. Böylece ulaşım sıkıntısı sona erdi. Elektrik hatları, mahalleler arası yollar, dağ yolları ve birçok alt yapı çalışması ile güzel gelişmeler sağladık.

TAM BİR CAZİBE KÖYÜ OLDU

Yazın serin yayla havası olması nedeniyle birçok aile köyümüze yerleşmiş durumda. Sizlerin de gördüğü gibi birbirinden güzel mimari evler, yapılar köyümüzde yapılmaya başlandı ve halihazırda devam ediyor. 150 yıldır çamur içinde olan sokaklarımız artık kapı önlerine kadar parke taşı döşenmiş durumdayız. Adabayır mevki başta olmak üzere köyümüzde birkaç mezra şeklinde yerleşimler açma hedefim bulunmakta, bu yerleşimler 40’ar, 50’şer hane olacak şekilde planlıyorum.

Sudüşen Şelalesi gerçekten gizli bir hazine ve bu hazine Bursa'ya 50, Gemlik'e ise 20 kilometre mesafede.

SUDÜŞEN ŞELALESİ SINIRLARIMIZ İÇERİSİNDE

Yaylası, müthiş oksijenli havasının yanı sıra ülkemizin önde gelen şelalelerinden olan Sudüşen Şelalesi’de köyümüz sınırları içerisinde bulunmakta. Sizin de söylemiş olduğunuz gibi Sudüşen Şelalesi tamamen gizli bir hazine durumunda, Kumla’dan köyümüze ve Sudüşen Şelalesi'ne çıkarken eşsiz baraj gölü manzarası ve Marmara Denizi'nin manzarası eşliğinde çıkılır. Yine yol boyunca çok çeşitli orman faunası ile karşılaşılır ki, bu güzergahta foto safari, doğa yürüyüşü imkanı ve piknik yapılacak alanlar fazlasıyla mevcut. Seyir tepesinden tüm Marmara Denizi'nin müthiş görüntüsü gelen konukları hayran bırakıyor.

 

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

BURSA’YA 50, GEMLİK’E 20 KM YAKINLIKTA

Doğa harikası gizli hazine Sudüşen Şelale’mizi yıl boyu yerli ve yabancı konukların akınına uğruyor. Sudüşen Şelalemiz Bursa'ya yaklaşık olarak 50 kilometre, Gemlik’e ise 20 kilometre mesafede. Şelalemiz Yalova üzerinden İstanbul'dan gelen birçok yabancı turistinde uğrak noktası haline geldi. Köy yolumuzun sıcak asfalt olarak yapılmasından sonra Sudüşen Şelalesi'ne ulaşım hiç olmadığı kadar kolaylaştı. Köyümüzün yazları serin kışları ise adam boyu kar yağmasının yanı sıra temiz havası suyu ve Sudüşen Şelalesi ile her geçen yıl gelen hane sayısı artmakta. Elbette bunda bizim az önce bahsettiğimiz köyümüzün altyapı olanaklarının artmasının da payı yüksektir.

TELEFERİK İÇİN KAPILARDA YATACAĞIM

Sudüşen şelalemize ve köyümüze gelen konuk ve turistlerin sayısı fazla olmasına rağmen tamamen turizmin hizmetine girmesi için teleferik hattı çok önemli. Kumla’dan köyümüze çıkacak olan hattın birkaç tepeye yapılacak destek direkleri ile ulaşabileceğini göz önüne aldığımızda aslında gerçekleşmesi kesinlikle imkansız değil. Bu teleferik projesinin hayata geçmesi için icabında Ankara'da Bursa'da kapılarda yatacağımı şimdiden belirtmek istiyorum. Teleferik projemiz hem köyümüze hem de yöremize büyük değer katacaktır. 8,5 yıllık dönemde nerede eksik varsa onu onarmaya yapmaya çalıştık. Halkımızın insanlarımızın bizlere olan desteği her zaman yanımızdaydı ve bu destek benim için çok değerlidir. Değerli Haydariye’de yaşayan insanlarımıza buradan sevgilerimi, selamlarımı, göndermek istiyorum.

ALİNUR BAŞKANIM HEP YANIMIZDA OLDU

Yapılan bu hizmetlerde çalışmalarda her zaman bizlerin yanında olan başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'a ve Yol İşleri Daire Başkanı Rüştü başkanımıza buradan teşekkürlerimi göndermek istiyorum. Her zaman bizlerin yanında oldular bundan sonraki çalışmalarımızda, hedeflerimizde de değerli başkanlarımızın hep yanımızda olduğunu görmek istiyoruz. Başta Haydariye’de yaşayan insanlarımız olmak üzere tüm Türk insanına Haydariye’den sevgilerimi göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum.

HAYDARİYE’NİN MİMARI ‘EMİN ŞAHİN MUHTAR’

8,5 yılda Haydariye’ye altyapı üstyapı yatırımlarıyla Haydariye’nin nin yüzyıllardır süregelen talihini değiştiren merkez mahallelerde olan bütün hizmetleri hatta daha fazlasını yaylada hayata geçiren ve kendisine müstesna bir yer edinen Emin Muhtar gerçekten yürekten bir teşekkürü hak ediyor. Bundan sonraki çalışmalarında, hedeflerine ulaşması anlamında Emin Muhtarımızın her zaman yanında olduğumu belirtmek istiyor çalışmalarında başarılar diliyorum.