Toplumsal emek birikimine bir katkı olmak üzere felsefe konusunda çalışmalar yapan Soru2 Felsefe Grubu’nda yer alan Reşat Erünsal, “Felsefenin Dönüştürücü Gücü” nü, bu kez çocuklarla çıkacağı yolculukta, farklı bir etkinlikte birlikte deneyimlemeye çağırıyor.

8-14 yaş arasındaki çocuklara birlikte yapılacak “Çocuklarla Felsefe Yolculuğu” etkinliğinin ilki olan “Etik ve Değer Felsefesi”, 3 Şubat 2024 Cumartesi günü 13.00-15.00 saatleri arasında ÇEKSANAT GKM’ de gerçekleşecek.

ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte, çocuklarla birlikte bazen beyin fırtınası, bazen bir drama eşliğinde farklı düşünme becerileri üzerinde çalışacaklarını belirten Erünsal, “Bilgiye boğulmadan ‘Düşünmek nedir?’ sorusu üzerinden felsefenin temel konuları üzerinde bazen eleştirel, bazen yaratıcı, ama her zaman umutlu bir bakışla hep birlikte yeni açılımlara ulaşacağız” değerlendirmesi yaptı.    

Erünsal, “Çocuklarla Felsefe Yolculuğu” etkinliği kazanımları hakkında ise şu bilgileri verdi: “Bu etkinlik ile amacımız,  eleştirel, yaratıcı ve en önemlisi birlikte, işbirliğine dayalı düşünme becerisini geliştirmek. Bu eğitimler ile neden-sonuç ilişkilerinin doğru kurulması,  farklı açılardan bakabilme gibi önemli sonuçları hedefliyoruz. Etkinlik sonunda, çocukların kendilerini ifade edebilmelerinin yolunu açarken, kavramlar üzerinde akıl yürütme becerilerini geliştirmelerini hedefliyoruz. Bu şekilde, başkalarının düşüncelerini duyup değerlendirmeyi, o düşüncelere tarafsız olarak ve birlikte işbirliği içerisinde, farklılıklara hoşgörüyle yaklaşacak  bakış açısı geliştirmelerine yardımcı olmak istiyoruz.”

(Özel) Türkiye’de bu evlerin örneği yok (Özel) Türkiye’de bu evlerin örneği yok

Atölyeye kayıt için 0530 667 24 12 numaralı telefonu arayabilir, etkinlik ile ilgili detayı bilgiye ÇEKSANAT web sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilirsiniz. 

Editör: Mehmet Ali Ekmekçi