Mustafa TANITAN

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinin Çardak beldesinde geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 286. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Tanju Gemici başpehlivan oldu.
62 Başpehlivanın kemer, madalya ve kupa için çayırda kozlarını paylaştığı güreşlere; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere çok sayıda davetli ile yaklaşık 7 bin güreş sever katıldı. Milletvekilleri Erkek ve Ceylan ile birlikte meydanı gezen Başkan Gökhan vatandaşları selamlarken, güreşçilere de başarılar diledi. Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci katılımları nedeni ile belediye başkanı Ülgür Gökhan ve milletvekilleri Erkek ile Ceylan'a plaket takdiminde bulundu. 
 
SEVDAMIZ BİTMEYECEK

Dua, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Start alan güreşlerde Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci yaptığı konuşmada “Belediyemiz ve güreş ağalarımızın katkılarıyla bu sene 286.’sını gerçekleştireceğimiz ata sporumuz ve peygamber sporu yağlı güreşin düzenlenmesinde emeği geçen ilçemin güzel insanlarına ata sporumuz yağlı güreşin kalkınması ve gelecek nesillere taşınmasına katkı koyan güreş ağalarım ve pehlivan kardeşlerim, siyasi parti temsilcilerime, STK başkanlarım ile değerli güreş sevdalılarına  tarihimizin yaşatılması konusunda verdikleri katkılardan ötürü teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Biz Çardaklılar ülkemizde Çanakkale şehitlerimiz ve güreşe olan sevdamız ile anılmaktayız. Ben Kırkpınar başta olmak üzere Türkiye’de isim yapmış önemli güreşler; Elmalı, Kumluca, Kurtdere, Korkuteli ve çevrede bulunan illerdeki güreşlerin hepsini sosyal medyadan takip etmekteyim.  Ata sporumuz yağlı güreşe aşık bir Türk evladı olarak ömrüm boyunca bu spora maddi ve manevi desteğimi sürdürdüm ve sürdüreceğim. Geçmiş dönemdeki belediye başkanımdan devir aldığım bayrağımızı görevim süresince başarıyla temsil edeceğimi burada ifade ediyor ve tekrardan güreşlerimize katılarak desteklerini sürdüren Kırkpınar’ın efsane güreş ağası Seyfettin Selim Ağama ve eski ağalarım Alper Yazoğlu ve Murat Köse ile güreşlerimize teşrif eden bütün ağalarıma şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum” şeklinde bir konuşma yaptı.
 
AĞALAR DA DESTEK VERDİ

Çardak Güreşleri’nin Gedikli iki eski ağası Ramazan Güven ve Ahmet Acar ile bir yıllık ağa  Seyhan Aslan ile Belediye Başkanı Metin Semerci’nin güreş davetine heykeli dikilen Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Kırkpınar eski ağası Alper Yazoğlu ve Murat Köse ile Çanakkale Kepez Güreş Ağası Yahsem Korkmaz, Gebze Güreşleri’nin altın kemerli ağası Mustafa Ölmez, Çan güreşleri Gökhan Mercan ile yeni Ağa Yakup Köse, Bursa Kütahyalılar Dernek Başkanı ve Domaniç Güreşleri’nin altın kemerli ağası Beyhan Gündüz, Büyükşehir Dağ-Der ve Çalı Güreş Ağası ve sanayici işadamı Hakan Söğünmez, Bursa Mustafakemalpaşa Yalıntaş güreş ağası Habib Karaca, Çalı Spor kulübü eski başkanı Ali Gider de katılıp desteklerini sürdürdü. 

AĞA VE BAŞKANDAN HEDİYE YAĞMURU

Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ile Güreş Ağası Seyhan Aslan, güreşlere katılarak desteklerini sürdüren güreş ağaları ve belediye çalışanlarına günün anlam ve önemini belirten hediyeler takdim ettiler. Sınırsız ikramın yapıldığı güreşlerde Çardak Güreş Ağası Seyhan Aslan, Kırkpınar ağaları Seyfettin Selim, Alper Yazoğlu ile Murat Köse, Ramazan Güven'e Atatürk posterleri hediye ederken, Başkan Semerci de protokolde yer alan konuklara plaket takdim etti. 

ASLAN’LA DEVAM 

Belediye başkanı Metin Semerci cazgırların ağalık ihalesini anons etmeleri üzerine yaptığı açıklamada güreş ağası Seyhan Aslan'ın ağalık görevini layıkıyla yerine getirdiği ve bu  yüzden ağalık ihalesine gerek duyulmadığını, 2020 yılına kadar güreşlerin Aslan'la devam edeceğini söyledi. 

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi