Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

Gülin ÖZDEMİR
Bursa'da cağ döner denildiğinde lezzeti, kalitesi ve temizliğiyle ilk akla gelen Artvin Cağ döner, müşterilerinden tam not alıyor. Yılların verdiği tecrübe ve cağ döneri hazırlayan Yaşar ustanın tatlı dili, güler yüzü ise cağa ayrı bir lezzet katıyor. Misafirlerine Cağ yanında eşsiz künefelerini de ikram etmeyi ihmal etmeyen işletme sahibi Emre Erdoğan, "45 yıllık bir usta ile efsaneler yaratmaya devam ediyoruz. Cağ dönerin bu kadar lezzetli olmasını kuzu etine ve bir gün önceden özel marine edilen sosla ustalığını konuşturan Yaşar Ustamıza borçluyuz. Cağ döneri herkes yapar ama her yerde yenilmez. Biz misafirlerimiz midesi ile kalbi arasındaki o mükemmel bağı yakaladık. Bizim Cağ dönerdeki bu tutkumuz mesleğe dönüştü" diye konuştu.

ÖNCE GÜVEN SONRA KALİTE
Yıllar restoranlarda yönetici sıfatında çalışan Erdoğan, "Müşterilerin her zaman yönelttiği sorulardan biri cağ dönerin Erzurum'a mı Artvin'e mi ait olduğu... Biz cağ döneri yapan kişiye mal ediyoruz. Yemek kadar meze de önemli. Misafirlerimize ikram ettiğimiz tereyağını kendimiz üretiyoruz. Severek’ten özel tulum peyniri getiriyoruz. Zeytinyağını Orhangazi'den zeytin bahçemizden üretiyoruz. Ürünlerin kalitesini ustamıza ve kullandığımız malzemeye borçluyuz. Cağ dönerle birlikte pide çeşitleri, tatlılarımız, lahmacun, cantık çeşitlerimiz var. Künefeyi kendimiz hazırlıyoruz. Lahmacun ve pide çeşitlerimizde özel dana ve kuzu eti kullanıyoruz" şeklinde konuştu. Gençlere de tavsiyelerde bulunana Erdoğan, "Gençler yaptığı işi sahiplenirlerse, ileride kendileri içinde aynı imkanların doğabileceklerini düşünürlerde hayatta daha başarılı olabilirler" dedi.