Sevinç ÇELEBİ

6 yıl önce kurulan ve kısa süre öncesine kadar Yaşhibey Mahallesi’nde faaliyetlerini sürdüren Bursa Uludağ Kültür Sanat Eğitim Derneği (BUKSEM), 23 Şubat (Cumartesi günü) düzenlenen törenle Altıparmak’taki yeni adresine taşındı. Altıparmak Caddesi, Kuruçeşme Mahallesi Tınaztepe Sokağı’na taşınan Bursa Uludağ Kültür Sanat Eğitim Derneği’nin açılışı Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız, Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Osman Günay, Bursa CHP Milletvekili ve Osmangazi Belediyesi Başkan Adayı Erkan Aydın, T.H.K. Yıldırım Şube Başkanı Yaşar Türk, Kuruçeşme Mahalle Muhtarı Hatice Temel, STK temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

DAHA İYİ İŞLERE HEP BİRLİKTE

Davetlilerle birlikte açılış kurdelesini kesen BUKSEM Başkanı Gülçin Terece, derneğin yeni adresinin hayırlı olmasını diledi. Yeni adreslerine taşınmış olmalarından çok mutlu olduklarını ifade eden Başkan Terece, “Bu derneği açtığımız için mutluyuz ve de gururluyuz. Altı yıl olduğu gibi bugün de derneğin açılışında bizlerle birlikte olan ve de destek olan herkese teşekkür ederiz. 6. yılımızda, yeni yerimize taşınmış bulunuyoruz. Burada çok daha iyi işlere imza atacağımıza ve de çocuklara çok daha faydalı olacağımıza inanıyoruz. Bu yüzden de ayrıca çok mutluyum. Bugün burada, yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle de Kuruçeşme Mahalle Muhtarı Hatice Temel’e desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

BUKSEM, KURUÇEŞME MAHALLESİ’NE ÇOK YAKIŞTI

Öncelikle belirtmek isterim ki, çocuklarımıza, gençlerimize ve de hanımlarımıza değer veren bu güzel derneğin açılışında bulunmak bizler için şeref verici bir unsurdur. BUKSEM Derneği Kuruçeşme Mahallesi’ne çok yakıştı ve inşallah bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da vereceği hizmetlerle anılacak ve çok güzel işlere imza atmaya devam edecek. Hayırlı uğurlu olsun.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili

Ahmet YILDIZ

***

KÜLTÜRÜ VE SANATI OLMAYAN TOPLUMLAR

ANA DAMARLARI KOPARILMIŞ TOPLUMLARDIR

Kültürü ve sanatı olmayan toplumlar, ana damarları kopartılmış toplumlardır. Dolayısıyla biz de kültürün ve sanatın olduğu, bunların yaşatıldığı ve buna katkı koyan BUKSEM gibi derneklerin desteklendiği bir Osmangazi hayal ediyoruz. Osmangazi, kültürün, sanatın, sporun, sosyal yaşamın ve bu etkinliklerin aynen Nilüfer gibi merkezi olması gerekiyor. Çünkü Osmangazi Bursa’nın kalbidir. Ve bu sebeple de bu tür derneklerin Bursa’nın kalbinde çoğalması, gençlerimize, yeni nesillere bunları sevdirmesi için inşallah 31 Mart’tan sonra Osmangazi Belediyesi olarak da bütün desteğimizi bu tür kültür, sanat derneklerine ve kuruluşlarına vereceğiz.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

Bursa CHP Milletvekili ve Osmangazi Belediyesi Başkan Adayı Erkan AYDIN

***

BURSA’NIN YÜZÜ GÜLECEK

Dileriz 31 Mart’tan sonra tıpkı Nilüfer’de olduğu gibi tüm Bursa gülümseyecek diyorum ve BUKSEM’in yeni adresinde daha nice başarılara imza atmasını diliyorum.

Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Osman GÜNAY

***

ÇOCUK BİR TOPLUMUN OLMAZSA OLMAZIDIR

BUKSEM Derneği’nin yapmış olduğu yeni adres bina açılışında olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnşallah hem kültürel hem de sosyal anlamda bir sürü çocuğumuza ve gencimize çok ciddi katkı koyabilecek çalışmalar yapılabilir. Osmangazi Belediye Başkan Adayımız Erkan Aydın’ın da ifade ettiği gibi “Çocuk bir toplumun olmazsa olmazı”dır gerçekten. Bu kültürel faaliyetlerin toplumsal anlamda da çok bir reaksiyon olduğunu düşünüyorum. Umarım daha güzel çalışmalarla, yeniden farklı ortamlarda beraber oluruz diye umu ediyorum.

T.H.K. Yıldırım Şube Başkanı

Yaşar TÜRK

***

BUKSEM’E İNANCIM SONSUZ

Altı yıl önce kurulan ve başka bir mahallede faaliyet gösteren BUKSEM Derneği’nin mahallemize gelmiş olmalarından dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Hep birlikte nice güzel çalışmalara imza atacağımıza inancım sonsuz. Gülçin Hanım’a başarılar ve de BUKSEM Derneği’nin yeni adresinin herkes için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Kuruçeşme Mahalle Muhtarı

Hatice TEMEL