Ahmet KUNDAKCI-Haşmet DEMİRBİL

Bir kent düşünün, mutlu şehirlerin insanları burada yaşıyor ve hepsinin kalbi Atatürk için çarpıyor. Balkan(Rumeli) kültürünü, Anadolu kültürünü, Osmanlı akıncılarının ruhunu, doğa zenginliğini bağrında yaşatıyor. Hepsi sevecen ve güler yüzlü… Kısacası Türk halkının tüm temsilcileri sanki bu kentte mozaik oluşturmuş ve Türk milletinin bugünkü huzur ve mutluluğunda atamızın önemini çok iyi bilmekte; bu nedenle Selanik Atatürk Evi’nin birebir kopyasını, maddi ve manevi katkılarıyla büyük öndere sevgi ve bağlılığını sunmuşlar.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

BALMUMU HEYKELLER DİKKAT ÇEKİYOR

Son 31 Mart 2019 seçimlerinde Türkiye’deki tek bağımsız aday olan Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu önderliğinde 2018 Ocak ayında gerçekleşen, Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin birebir kopyası Ankara Anıtkabir’den sonra ziyaretçi akınına uğramaktadır. Kesimoğlu konuyu açıklarken, “Mutlu insanlar kenti halkımız, geçmiş kuşaklar ile gelecek kuşaklara köprü kurup armağan ettikleri Atatürk evimizi gerçekleştirmemiz gururunu paylaşmaktayız. Kentimizin Yaya Mahallesi’nde 960 metre kare alanda gerçekleştirdik. Pazartesi günleri tatil fakat mesai saatleri içerisinde haftanın 6 günü ziyaretçilere ücretsiz olarak hizmet vermekteyiz. Ata’mızın Kırklareli ziyaretinde kullandığı çatal kaşık, sigara tablası gibi bir çok özel eşya ve benzerlerini donattığımız evde anne ve babasının balmumu heykelleri ve fotoğraflarla donattık. Kısacası Selanik’teki evden daha görkemli ve duygusal anılarla ziyaretçilerin mutlu olmasını gözlemlemekteyiz. Atatürk’ün çiftçiler ile eğitim yaptığı demir tekerlekli Traktör ilgi görmektedir” dedi.

MÜZELER KENTİ…

“İlk önce babası Ali Rıza’ya müzede yer verildi. Amacımız en kısa zamanda annesi Zübeyde hanımın da müzesini gerçekleştirerek aileyi Kırklareli’nde buluşturmak ve ziyaretçilerimizin daha geniş bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunmak” diyen Kesimoğlu, “Kırklareli müzeler kentidir. Osmanlı akıncıların kırklar türbesi, Kırklareli Valiliği’nin kültür sanat evi. Fatma Efe Müze Köyü, Dubnisa tabiat harikası mağaramız, çok özel lezzette peynirlerimiz ve etimiz ile Kırklareli çok farklıdır. Özellikle Atatürk’ümüzün sevdiği özel üzümlerimizden yapılmış enerji kaynağı Hardaliye… Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde belirttiği Bursa’nın gururu Karagöz-Hacivat ikilisinin Hacivat’ın doğduğu kent ile ayrı bir önem taşımaktayız. İlerideki yıllarda bu ikilinin de müzesini kurarak heykellerini de yan yana getireceğiz. Cumhuriyet tarihimizin Edebiyat şehidi Sebahattin Ali’nin kentimizde katledilmiş olma acısını da asla unutmuyoruz. Bunun içinde gelecek yıllarımızda saygı dolu projelerimizi, kardeş yaşadığı kent Edremit ile ortaklaşa çalışmalar ile Türk halkımıza  sunma projeleriyle meşgulüz” diye konuştu.