Ahmet KUNDAKCI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘gıda teröristleri’ olarak nitelendirdiği aracılara karşı başlattığı savaşın en önemli ayağını belediyeler eliyle hayata geçirilecek sebze-meyve tanzim satış mağazaları oluşturuyor. Raflardaki ateş pahası fiyatlar, tanzim mağazalarının adının zikredilmesiyle bile yarı yarıya düşmüş durumda. Zam padişahı patlıcan önceki hafta 15 lirayı aşmışken dünkü fiyatı 8 liraya kadar indi.

VATANDAŞIN SOFRASINA KAN DOĞRAYANLAR

Vatandaş soruyor, üç-beş günde ne değişti de fiyatlar böyle oldu? Bu durum bile vatandaşın amiyane tabirle nasıl kazıklandığının göstergesi. Siz şimdi asıl tanzim mağazalarının devreye girmesiyle fiyatların tepe taklak nasıl ineceğini düşünün. Vatandaşın sofrasına kan doğrayan bu aracı teröristler şimdiden ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başlarken, bu uygulamanın enflasyonla mücadelede ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Vatandaş İstanbul'da bir iki ilçede ve semte açılan ilk mağazalara öylesine hücum etti ki şimdilik ürünler ikişer kilo olarak veriliyor. Bir de çeşitlilik artarsa değmeyin keyfime kıvamında...

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

BESAŞ TECRÜBESİYLE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılığı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın icraatları, İstanbul ve Ankara'da belediyelerin ilk adımı atmaya başlamasıyla birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da deyim yerindeyse kolları sıvadı. Aktaş, edindikleri BESAŞ tecrübesini, TARIM A.Ş. vasıtasıyla Bursalıların ucuz sebze meyve yemeleri için harekete geçireceklerini söyledi.

ART NİYETLİLER DEVRE DIŞI

Başkan Aktaş, fizibilite çalışmalarına başladıklarını, çeşitli semtlerde yer tespiti yaptıklarını, ilk olarak da mobil araçlarla bu hizmeti hayata geçireceklerini dile getirdi. Aktaş, Tarım A.Ş. vasıtasıyla üreticiyi de mağdur etmeden alımlar yapacaklarını ve böylece Cumhurbaşkanı tarafından gıda teröristi olarak nitelendirilen art niyetli aracıların devre dışı kalacağını kaydetti.