Fulya GÜVEN-Gülin ÖZDEMİR

Ürünlerinin kalitesiyle dünyada adından söz ettiren Bursa bebe tekstilcileri, Junioshow Fuarı ile 60 ülkeden binden fazla iş insanını Bursa’da ağırlıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen fuar dün kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa’nın bebe tekstilinde söz sahibi bir şehir olduğunu kaydetti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise fuarın şehir ihracatına önemli katkısı olacağına vurgu yaptı.
 

YÜZDE 80’İ BURSA’DAN

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Fuarın paydaşlarından BTSO adına konuşan Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Junioshow’un bebe ve çocuk sektörü temsilcileri için önemli bir vitrin olduğunu belirterek, Türkiye’de 0-12 yaş grubu için yapılan konfeksiyon üretiminin yüzde 80’inin Bursa’da gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Kuş, Junioshow ve BTSO tarafından yürütülen UR-GE projeleri sayesinde Bursalı firmaların ihracatlarını her yıl artırdığının altını çizdi ve “Bu başarının sürdürülebilir olması için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü de Junioshow’un bu yıl ikinci kez düzenlendiğini belirterek, katılımcı sayısının geçen yıla göre yüzde 35 arttığını kaydetti. 4 salonda, 120 bin metrekarelik alanda 150 firmanın stant açtığını kaydeden Ersözlü, 60 ülkeden bine yakın yabancı alıcının da fuarı ziyaret edeceğini söyledi. Junioshow’un firmaların dünyaya açılmasına katkı koyduğunu belirten BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız ise “Fuarımız ihracat odaklı büyümenin anahtarlarından. Tüm firmalarımız için bereketli bir fuar diliyorum” şeklinde konuştu. 

ALIM HEYETLERİ GÖRÜŞTÜ

Konuşmaların ardından Bursa protokolü açılış kurdelesini kesti. Vali Yakup Canbolat ve beraberindekiler daha sonra stantları gezdi. Öte yandan, fuarla eşzamanlı olarak BTSO Ana Hizmet Binası’nda Juniokids alım heyeti etkinliği düzenlendi. Etkinlikte ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Fuarda, 0–12 yaş arası bebe çocuk ‘sonbahar–kış’ ürünleri sergileniyor.