Şehrin yönetimine halkı da dahil ederek katılımcı bir yönetim şekli oluşturma adına adımlar atan İnegöl Belediyesi, bu kapsamda vatandaşın fikirlerine doğrudan ulaşabilmek adına Mahalle Buluşması Programları tertip ediyor. Temmuz ayında ilki Mesudiye Mahallesinde gerçekleştirilen ve Kurban Bayramı öncesi Kemalpaşa Mahallesi ile devam eden Mahalle Buluşmaları, bu hafta Hamidiye Mahallesinde devam etti.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

İLGEZDİ SIRALADI
Mahalle Buluşmasının açılışında kısa bir konuşma yapan Hamidiye Mahalle Muhtarı Cemalettin İlgezdi, yapılan bu buluşmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek; “Başkanımızın mahallemizin dertlerini, isteklerini dinlemesi adına burada bulunması bizleri çok mutlu etti. Kendisine ve Başkan Yardımcılarına teşekkür ediyorum. Ben hazır mikrofonu almışken istek ve şikayetlerimizden de bahsetmek istiyorum” dedi.
 

SAMİMİ BİR HAREKET
Program sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban da yeni bir uygulama başlattıklarını kaydederek “Göreve geldiğimiz günden beri sizlerle belirli vesilelerle buluşalım istedik. Ancak şehir o kadar büyük ki bu buluşmaları her an yapmak çok mümkün olmuyor. Niyetimizin samimi olduğunu bilmenizi istiyorum. Ne zaman bir sorununuz, probleminiz varsa yanınızda olduğumuzu da bilmenizi istiyorum. Vatandaş ve devlet ilişkilerinde bu samimiyeti arttırmamız lazım. Olabildiğince sizlerle her platformda buluşmaya çalışıyoruz. Yeri geliyor bir düğünde, yeri geliyor bir cenazede, açılışlarda ve farklı programlarda bir araya geliyoruz. Bunları arttırarak aslında vatandaşın beklentilerini anlamaya, ölçmeye gayret ediyoruz. Sizleri anlamadan yapacağımız çalışmaların başarılı olmayacağını ben de biliyorum. Seçim öncesi de bunları yaptık ve nihayetinde 94 maddelik bir beyanname açıkladık. Bunlar bir bir şimdi takip ediyoruz. Vatandaşlarımıza parklar yapmak, altyapı yapmak, yeşil alanları arttırmak, asfalt problemlerini ortadan kaldırmak… Bunların birçoğunu 5 yıla sığdırmak istiyoruz” dedi. (İnegöl.bel.tr)