Fulya GÜVEN-Özkan YILDIRIM

Atıcılar Mahallesi'nde muhtar adaylığını açıklayarak kısa zamanda mahallede güzel bir çekim kuvveti Ortaya koymuş olan Mehmet Yasak ile başta adaylık süreci ve hedefleri olmak üzere güzel keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Röportajımıza başlamadan evvel Mehmet Bey acaba sizi tanıyabilir miyiz?

Elbette, memnuniyetle. 1976 yılında Erzurum'un Aşkale ilçesinde doğdum, doğduğumdan beri ticaretle uğraşıyorum. Erzurum Aşkale Lisesi mezunuyum Bursa'ya yaklaşık 30 sene kadar önce ailecek yerleştik. Şu anda halihazırda hizmet verdiğimiz “Has Pide Salonu”nu 26 yıl önce açtık, 26 yıldır Atıcılar Mahallesi'nde ikamet etmekteyim. Ayrıca Bursa Lokantacılar Odası’nda 6 yıldır yönetim kurulu üyesiyim, Duayen Başkanımız Arif Tak’ın yanında tecrübe ve birikimlerimi arttırmaktayım.

Peki ne gibi eksiklikler var mahallenizde, görevin size verilmesi durumunda 1 Nisan’dan itibaren hangi hizmetlerin gelmesi ile ilgili girişimlerde bulunacaksınız?

Öncelikle şunu belirtmemde yarar var. Atıcılar Mahallesi hak ettiği hizmetleri maalesef uzun yıllardır alamamaktadır. Bunların birkaçından örnek verecek olursam;

--- Daha önceleri halihazırda mahallemizde hizmet vermekte olan PTT Postanesi yaklaşık 2 sene kadar önce Mahallemizden alınarak Gülbahçe Mahallesi’ne verildi. Tabii bu hizmete alışmış olan mahalle sakinleri bu durumdan ziyadesiyle üzüntü duymuşlardır.

--- Sağlık Ocağımızda yine aynı şekilde 24 saat hizmet verirken normal mesai saatlerinde 09-17 olarak değiştirilmiştir.

--- Mahallemizde bir banka ATM'si ya da banka şubesi eksikliği yaşanmaktadır. Bu konularla ilgili girişimlerde bulunacağız.

--- Dinlenme Parkı olarak olsun, çocuk oyun alanları konusunda olsun mahallemizde maalesef bu konularda büyük eksiklikler vardır. Bu konularla ilgili uygun alanlarda çalışmalar yapılması ile ilgili girişimlerde bulunacağız.

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

--- Atıcılar Spor Kulübü ile koordineli bir çalışma ortamı hazırlayarak mahallemizde gençlerimizin daha fazla sporla içeceği olması ile ilgili hizmetler sunacağız.

--- Mevcut açık pazarımız randıman sağlamamaktadır, onun yerine kapalı bir pazar alanımızın olmasıyla ilgili belediyelerimiz ile istişarelerde bulunacağız.

--- Mahallemizde bulunan Sabri Katırcı İlköğretim Okulu ve Atıcılar ilköğretim okullarının çevresine ve yine mahallemizin girişi ve ana arterlerine mobese kameraları koyularak güvenlik önlemlerinin arttırılması ve bunun yanı sıra gece bekçisinin de mahallemizde görevlendirilmesi ile ilgili girişimlerde bulunacağız.

--- Uyuşturucu ile topyekûn mücadele etme başlığı ana konusuyla okullarımız ile işbirliği yaparak çocuklarımızın ve ailelerinin sağlık danışmanları ve emniyetten gelecek olan yetkili arkadaşlarla verilecek seminerler doğrultusunda ailelerimizin bilgilendirilmesi sağlanacaktır.

--- Bayanlara meslek edindirme kursları adı altında eğitim seminerlerinin mahallemizde de verilmesi ile ilgili girişimlerde bulunacağız.

--- Belediyelerimizin düzenlediği kültür gezilerine Mahalle halkımızın da yeterli şekilde iştirak etmelerini sağlayarak, adaletli bir katılım hedeflemekteyiz.

--- Mahallemizden şehir merkezlerine ulaşımını sağlayan 16-İ, 19-B ve 20 numaralı otobüslerin en azından sabah gidiş ve akşam dönüş saatlerinde sefer sayılarının arttırılması ile ilgili girişimlerde bulunacağız.

--- Mahallemizin altyapı eksikliği olarak rögarlardan gelen kötü kokuların giderilmesi ile ilgilide girişimlerde bulunacağız.

Bunların yanı sıra mahallemizde muhtar olmadan mahallenin köklü esnafı olmamızdan dolayı, Ramazan ayı iftar programı, Muharrem ayı Aşure Günü etkinlikleri, aile kaynaşma toplantıları ve istişareleri adı altında birçok sosyal çalışma gerçekleştirmiş bulunmaktayız Muhtarlığı kazanmamız durumunda ekibimizle birlikte bunları çok daha fazlalaştıracağımızı da ayrıca buradan eklemek istiyorum.

  • Başta Atıcılar Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz? Ne tür mesajlar vermek isterseniz?

---- Her alacağımız kararı Mahalle halkımızla istişareler yaptıktan sonra karara bağlayacağız, bizim ekip olarak amacımız mahalleye daha iyi hizmettir. Ekibimizde Abdullah Vatansever, Nihat Erim Uğurlu, Ahmet Yılmaz, İbrahim Bayka, İsmail Türkoğlu ve Ömer Dağdelen bulunmaktadır.

Son olarak karar verici pozisyonunda olan mahalle sakinlerimizin genç, dinamik bütün mesaisini mahalleye hizmet için harcayacak aday üzerinde birleşmelerinin mahallemizin yararına olacağı kanaatindeyim. Ben de buradan başla Mahalle sakinlerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet, mutluluk ve esenlikler diliyorum.