Fatih AKKUŞ

Sezon başından beri her arayı iyi değerlendireceğiz diye umut etmekten yorulduk. Artık bu 2 haftalık ara bize iyi gelsin ve bir galibiyet ile dönüş yapalım. Alanyaspor deplasmanından alınacak 3 puan ile Trabzon maçından alınacak puanların ne kadar değerli olduğu sene sonu çıkacak. Son haftalara kalmadan bitirelim bu sıkıntıyı. Taraftarın tek isteği ise takımın başarısı. “Artık kâbus görmeyelim” diyen tribünler tek yürek olmuş durumda.

FİKRET ORMAN’A AYBABA TEPKİSİ

Özellikle Fikret Orman’ın, “Ziraat Türkiye Kupası maçlarını sadece Türk futbolcularla oynayalım” önerisine sert tepki gösteren Aybaba, “Böyle saçma bir iş mi olur. Bunda da bir yasaklama var. O zaman yabancı oyunculara ne diyeceğiz. Yasaklamayı bir kenara bırakın, sistemi ortaya koyun. Ülke futbolu ancak bu şekilde kalkınır” değerlendirmesinde bulundu.

Timsahlar start verdi Timsahlar start verdi

YABANCIYA KRİTER GETİRİLSİN

Özellikle yabancı oyuncu sınırlamasının serbest kalmasını ama kriter getirilmesini tekrarlayan Samet Aybaba, “Yabancı oyuncu sayısı serbest olsun, kriter getirilsin dedim. Şimdi de aynısını tekrarlıyorum. Bu iş rakamlar üzerinden yürümez. 6 yabancı kuralı olduğu zaman her iş doğru mu yürüdü? O zaman ne yanlış yapıldı? Şimdi de 14 yabancı tartışılıyor. O zaman sorarlar adama, ‘Niye çıktı, niye iniyor?’ diye. Sen koy kriteri, kur sistemini bu yönde ilerlemeye çalış. Rakamlara takılırsan hiçbir ilerleme kat edemezsin. Dünyanın neresinde var bu kadar değişiklik” şeklinde konuştu.

HER ŞEY KONUŞULACAK

Bugün Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde yapacağı basın toplantısını hatırlatan Aybaba, “Bursasporun nasıl top oynadığını dışarıda daha iyi anlıyorum. Kiminle konuşsam ‘Siz çok iyi top oynuyorsunuz’ diyor. Bizim tek sıkıntımız oyunumuzu skora yansıtamamamız. Bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Bugüne kadar ne yaptık, ne ilerleme kaydettik, nerelerde yanlışlarımız oldu, bundan sonra ne yapmalıyız? Konuşulması gereken ne varsa hepsini konuşacağım” ifadelerini kullandı.