Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

İnşallah bu üniversitemiz yanında ilkokul, ortaokul, lisesiyle birlikte çok daha anlamlı hale gelecektir. Bu çevrede üniversitemiz için ilkokul, orta, lise yok. Bunu olmasıyla çok daha büyük bir anlam katacaktır. Tüm üniversitelerimizin faaliyetlerine uygun mekanlarda hizmet vermeleri gerektiğini düşünüyoruz. Gerçekten bu devasa alanda Savunma Bakanlığımızın, TSK’nın bugüne kadar bir geçmişi var. Şimdi de farklı bir mekana taşınıp buranın da Marmara Denizi'ne hakim bir noktada olması buraya çok çok farklı bir güç katacaktır.

Ülkemizdeki üniversite sayısını 76’dan 207’ye çıkartırken sadece skor amaçlı hareket etmedik. İstanbul'da yetersiz şartlarda hizmet veren üniversitelerimize külliyeler kazandırmak için çalışıyoruz. Türkiye'deki üniversiteleri dünya çapında bir eğitim yuvası haline getirmek hocalarımızın çabalarına bağlıdır. Üniversitelerimizin başarılarıyla ülkemizin en büyük övünç kaynağı olmasını istiyoruz. Biz kendi inancına ve kültürüne uygun olmak şartı ile iyi olan her değeri bünyesine katmaktan imtina etmeyen bir milletiz.
Ülkemizde yıllarca şark ve garp medeniyetleri tartışmaları yapılmış, bunların birbirlerinin karşıtı gibi gösterildiğine şahit oluyoruz. İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntıların sebebi İslam dini değildir. Başımıza gelenlerin nedeni son birkaç asırdır medeniyet ufkunu yitirmiş Batı kültürüne karşı ezik bir zihniyetin üzerimize karabasan gibi çökmüş olmasıdır.

Bilginin menbaı haline gelen üniversitelere sahip olmanın hayaliyle yaşıyoruz. Temelini atacağımız bu mekan gerçekten ismiyle müsemma Marmara Denizi'ne nazır ve mimari üslubumuzla inşa edilecek bu eser, dünyanın da müstesna eserlerinden bir tanesi olacak.

Kestane keyfiniz yeni yılda zehir olmasın Kestane keyfiniz yeni yılda zehir olmasın

Türkiye son 17 yılda yaşadığı büyük dönüşümün ardından çok büyük bir kulvara girmiştir. Milletimiz bu değişimi kendi hayatlarında da görüyor. Her ne kadar içerden birileri kriz telallığı yapsa da hedeflerimize doğru adım adım ilerliyoruz.
Kazandığımız her başarı bir sonraki hedefe ulaşmamızı perçinliyor. Kendisine güvenen bir Türkiye var. Arnavutluk'ta deprem oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla konuştuk, buraya 500 konut yapabilir miyiz? Yapalım dedik. TOKİ orada en uygun yerde ekiplerimiz çalışmalarını yapacak, Türk kardeşleri olarak inşa edeceğiz.

Ayrıntılar geliyor...