Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu
• Muhtarım, öncelikle  “hayırlı olsun” demek isterim.Sizi tanıyarak röportajımıza  başlayalım, sonrasında muhtar olma sürecinizi de bizlerle  paylaşırsanız sevinirim? 
Ben Salih İnan. 23 yıl çalıştıktan sonra, emek verdikten sonra, Bursa Akbank Merkez Şubesi’den emekli oldum. Birçok siyasi partiden  meclis üyesi olmam ile ilgili teklifler gelmesine rağmen kabul etmedim, sıcak bakmadım.  Tek amacım, hedefim mahallemize muhtar olmaktı daha bankacılık yıllarımda muhtar olma hevesindeydim ama abilerim, büyüklerim  senin işin var, devam et senin için erken demeleriyle birkaç dönem  erteledim. Bu dönem ise muhtarlığı aldık, şükürler olsun güzel bir ekip çalışmasıyla.  Yıldırım Belediyesi'nin tüm çalışan personelinden değerli başkanımız olsun Başkan yardımcılarımız  olsun, TEDAŞ Müdürümüz Ahmet Bey  olsun hepsinden Allah razı olsun, şu ana kadar açmış olduğumuz telefonlarda ufak işlerde hiçbiri yanıtsız bırakmadı, halloldu küçük sorunları kısa zamanda hallettik, ancak büyük sorunlara geldiğimizde ilerleme kaydedemedik maalesef.
 
İMAR SORUNU EN BÜYÜK SIKINTI
Mahallemizdeki en büyük sıkıntı sorun imar planının olmaması burada imar durumu çok karışık perişan bir vaziyette maalesef. Senin arsana benim 20 metre hissem karışmış, benim arsama evime Mehmet'in 10 metre hissesi karışmış. Şimdi bu durumda Milli Emlak işin içinden çıkamıyor, Ankara çıkamıyor, Bunun tek çıkış noktası Yıldırım Belediyesi'nin mühendislerinin  buranın tekrardan imar islahına giderek bu kargaşadan  kurtarması lazım kesinlikle. Ayrıca burada yolun kenarına 5 kat imar veriliyor, o evlerin arkasına iki buçuk kat imar veriliyor burada bir yanlışlık var. Bazı mahalle sakinlerinin 7 kat, 8 kat binaları mevcutken tek kat 2 kat binaları burada az görürsünüz. Burada bir enteresan durum söz konusu. Bununla ilgili mutlaka çalışmalar yapılması gerekiyor, bunları ivedilikle bekliyoruz. Elektrik tellerinin yer altına alınamaması ile ilgili yine bu imar planının bir an önce yapılması gerekiyor.
 
PAZARYERİ İSTİYORUZ
Ayrıca mahallemizin diğer bir sıkıntısı ise Pazaryerimizin olmayışı. Piremir Mahallesi bizim mahallemizden küçük olmasına rağmen kapalı pazaryerini 25 trilyona yaptılar. Zümrütevler Mahallesine de pazaryeri ha keza yapıldı. Ama bizim Akçağlayan Mahallesi'nde pazaryerimiz yok.  Muhtarlığın altındaki halı sahanın alt tarafında  1000 metre bir yerimiz var hazine yeridir burası,  buraya pazar yerimizin yapılması için talepte bulunduk ama henüz net bir geri dönüş alamadık. Pazar yerimizin hayata geçmesini bekliyoruz. Ayriyeten bir Taziye evi ihtiyacımız söz konusu. Mahallemizde 16.200 kayıtlı nüfus var kayıtsızlarla birlikte 25 - 30 bin kişiye yaklaşıyor. Bu bağlamda bu tür hizmetlerin artık ihtiyaç olduğunu söylemek istiyorum.
 
 
 
ŞEHİR HASTANESİNE ULAŞIM BÜYÜK DERT
Bilindiği üzere kentimize büyük bir Şehir Hastanesi yapıldı, Bursa’mız için çok güzel bir hizmet oldu, ama bizim mahallemize ve Yıldırım’daki diğer bütün mahallelerden hastaneye ulaşım büyük sıkıntı oldu. Örneğin bizim mahallemizden hastanın oraya gitmesi durumunda 3 vesaite binmesi gerekiyor. 3 vesaitle de dönmesi nedeniyle çok büyük ulaşım masrafı olmuş  oluyor. Ayrıca hastanın tek başına gidemeyeceğini de unutmayalım. Hastaneye gittiğinizde ayrıca ekstra masraflarda çıkabiliyor ve bu tür masraflar dar gelirli aileler için çok önemli. Bu manada biz ulaşım yönünden dağ eteklerindeki mahallelerden Şehir Hastanesi arasında ulaşımı sağlayacak bir ring  otobüsünün  konulması ile ilgili girişimlerde bulunduk. Ve böylelikle insanlarımız 3 vesait derdinden kurtulacaklar. Yaşlı ve engelli  insanlarımız  büyük sıkıntı yaşıyorlar. Bu   sıkıntının mutlaka giderilmesi lazım. Biz buraya 3 araç talep ettik gidiş dönüş ring araçlar Teleferik tarafından  buraya gelsin,  buradan Yeşilyayla’ya, Mevlana Mahallesi'ne gitsin,  Yavuz Selim ve  Hüma Evlerinden de yolcuları aldıktan sonra  Çevre yolundan Şehir hastanesine gitsin bu böyle ring şeklinde devam etsin. Bu konuyla ilgili bir geri dönüş sağlayamadık,  ama  mutlaka bu sıkıntının giderilmesi lazım. Şehir hastanesine ulaşım sıkıntısının sona ermesi lazım.
 
SABAH SAATLERİNDE SEFERLER ARTMALI.
Ayrıca bizim buradan İşkir Okulu'nun oradan İki tane araç Soğanlı pazarına gidiyor ve oradan dönüş yapıyor, Birçok hasta mecburen 45 dakika bu aracı bekliyorlar bu araçlarında sıklaştırılması ile ilgili girişimlerde bulunduk halkımızın sıkıntıdan kurtulabilmesi için. Ayrıca 4-G Otobüsü Mollaarap Mahallesi'nden geliyor Şevket Yılmaz'a gidiyor ben diyorum ki; bu otobüs anayolu bıraksın, Teferrüç’den  bizim mahallenin içine girsin.  TOKİ'nin kenarından insin devam etsin diyoruz anayoldan zaten başka araçlarda geçiyor,  onun geçmesine lüzum yok ki. Yukarıdaki halkımız binsin onlarda faydalansın çünkü özürlüler var, çocuklar var, yaşlı hastalar var, büyük sıkıntı buradaki halk Allah rızası için muhtarım bir araç isteyin diyorlar, defalarca defalarca bu dileklerini bana ilettiler. Biz de onlara aracı olduk istedik bunun bu şekilde olmasını istiyoruz. Oktay Yılmaz başkanımla bu konuyu konuştum buradaki bu sıkıntıyı anlattım. Oktay Bey de Burulaş müdürü ile konuşmuş bu sıkıntıyı anlatmış Burulaş müdürü biz onlara  Şevket Yılmaz'ı bıraktık demiş. Doğru, Tophane Devlet Hastanesi açıkken Şevket Yılmaz Hastanesi'nden randevu alabiliyorduk ama şimdi maalesef alınamıyor. Her gün aranmasına rağmen maalesef randevu oluşturulamıyor sırası gelmişken bu sıkıntıyı da dile getirmek istedim.
 
Bu arada Yıldırım Tıp Merkezi'nin devlete devredilmesi ile ilgili Oktay Başkanımıza keşke devredilmeseydi başkanım diye dile getirdim. Çünkü insanlar ufak tefek yapılması gereken sağlık hizmetlerini almakta bile büyük sıkıntı yaşıyorlar. Yıldırım Tıp merkezini, Ambulans merkezi ve sağlık ocağı yapmışlar dedim ki oradaki sağlık ocağının en azından gece 11'e kadar açık kalarak  iğne vurmak gibi,  acil müdahaleler gibi, tansiyon ölçebilmek gibi hizmetlerin verilmesi çok önemli.
 
Ayrıca Zümrütevler’deki sağlık ocağında randevu sistemi yok, Teleferik sağlık ocağında randevulu sistem yok.  Sağ  olsunlar, var olsunlar,  bize jest mi yaptılar nasıl yaptırsalar bilemiyorum bizim sağlık ocağımızda randevulu sistem var.  Ben Muhtar olmadan önce gittiğimde ilaçlarımı yazdırmak istedim. Doktorlar randevu alıp almadığımı sordu, ama beni tanıdıklarından bir kereye mahsus işimi gördüler. Ama tabii bu büyük bir sıkıntı herkesin bu konuyla ilgili  hoşnut olduğunu söylüyorlar, mecburen gün içerisinde sağlık ocağına giden insanlar büyük sıkıntı  yaşıyorlar bu konu ile ilgili. Randevu alan kişilere hoşnut  olup olmadıklarının  sorulması  anlamsız. Önemli olan gün içerisinde gitmek zorunda kalan insanların geri çevrilmesidir diye düşünüyorum. Eski zamanlarda Şevket Yılmaz Hastanesi bizim buradaki bu araziye yapılacaktı ama sonrasında ne olduysa oldu planlar değişti Şevket Yılmaz şu anki yerine yapıldı. Buraya hastane yapılmış olsaydı, hem esnaf, hem ekonomi hareketli olacaktı hem de çevre yatırımları daha fazla olduğundan yerlerin değerleri de yükselecekti. 
 
3-C Otobüsleri ile hastaneye gitmek de büyük sıkıntı, zaten dolu geliyorlar insanlar randevularını alıyor 3-C otobüsünü bekliyorlar, yer bulamayınca ikincisini bekliyorlar ama bu seferde randevu saatleri geçmiş oluyor. Bunlar çok büyük sıkıntı, bu manada sabahın yoğun olduğu zamanlarında bu otobüslerdeki geçiş sayılarını mutlaka sıklaştırılması ve vatandaşın büyük sıkıntısının  sona erdirilmesi lazım. Akşam saatlerinde olmasa da olur, ama sabah gidiş saatlerinde insanlarımızın  randevularına yetişmelerinin bir  şekilde sağlanması lazım.
 
•     Sayın muhtarım, son olarak Akçağlayan Mahallesi sakinlerini neler söylemek istersiniz?
Ben Akçağlayan halkının rahatı, huzuru, güvenliği için  buraya geldim. Elimden geldiği kadar canımla başımla görevimi sürdüreceğim. Ben de saat yoktur. Her zaman halkımızın işini yapmak için her zaman buradayız kimseyi mağdur bırakmam her zaman için fakirin, yoksulun, öksüzün yanındayım ve yanında olacağım. Bir ekmeğim olsa onlarla paylaşırım, her zaman onların  yanındayım. Mahallemi sokak sokak geziyorum insanlarla görüşüyorum ne gibi sıkıntılarınız varsa bana iletin diyorum.  Ben de size yardımcı olayım diyorum. Halkımızın ufak tefek ihtiyaçlarını Yıldırım Belediyesi Başkanı, Başkan Yardımcısı idari müdürler hepsi telefon açtığımda hemen yanımızda oluyorlar bizlerin hemen işlerimizi hallediyorlar. Ama biraz önce dediğim gibi diğer sıkıntılar imarla ilgili sıkıntılar ulaşımla ilgili sıkıntıların şuana kadar halledememek sıkıntı, ama inşallah halledeceğiz. Benim tek derdim ileriki süreçte ya da Hakk’ın rahmetine kavuştuktan  sonra, benimle  ilgili işte “şu zamanlarda, mahallemizde bir muhtar vardı çok çalıştı Allah rahmet eylesin güzel hizmetler getirdi“ demeleri benim için en büyük mükafattır. Mahallemin huzuru için mahalleme yakışan halkımın rahatlığı için burada halkıma  ne yaparsam çocuğuma yapmış olurum eşime yapmış olurum bütün hizmetlerden nasıl bu halk faydalanacaksa benim çoluğum çocuğum da bunlardan faydalanacak. Onun için  ben her şeyin en güzelini yaptırmak için uğraşacağım, çalışacağım.  Bu göreve geldik, çalışmaya geldik, buraya yatmaya gelmedik, amacımız ya olacak, ya olacak, ya olacak.”