Talih YILMAZ

Bursa Aikido Judo Spor Kulüp Temsilciliği’ne bir yenisi daha eklendi. Çanakkale temsilciliğinin dojo açılışına, Çanakkale BESYO öğretim görevlisi Dr. Zülbiye Kaçay, uzak doğu sporlarının tanınmış isimleri, Bursa Aikido Judo Spor Kulübü yönetimi, Bursa Aikido Judo Spor Kulübü Mudanya Temsilcisi Atilla Karasıl, kulüp yönetim kurul başkanı Burhan Mocu, kulüp yönetim üyesi Aylin İrkel katılım sağladı. Açılışa halk tarafından da ilgi yüksekti. Açılış kurdelesini Dr. Zülbiye Kaçay, Seren Aşırt, Tuğçe Tağıl ve Burhan Mocu birlikte kesti. Çanakkale temsilciliğinin 2 genç ve güzel kadın sporcu tarafından temsil edilecek olması ise en dikkat çekici detaylardan. Çanakkale’ye üniversite tahsili için giden aikido antrenörü Seren Aşırt, Tuğçe Tağıl, aikido sporuna olan ilgi ve branşın tanınması için kolları sıvayarak antrenörleri Burhan Mocu’dan aldıkları icazet ile Çanakkale’de temsilcilik açmaya karar vermişler ve bu kararlarını da dojolarını açarak yerine getirmişler. Antrenmanlarını da seanslara bölerek kadın ve çocuklara ayrıca özen göstermekteler ve Çanakkaleli bayanları çocukları antrenmanları seyretmek için dahi olsa salonlarına davet etmekteler. 

ÇOCUKLAR İÇİN HARİKA BİR SPOR
Çocukların mutlaka aikido yapması gerektiğinin altını çizen kulüp antrenörü Seren Aşırt, “Büyükler dinlenmek, iç huzurlarını sağlamak ya da kendilerini korumak için aikido yaparlar ancak bu tip fikirler çocukların akıllarına bile gelmeyen şeylerdir. Peki, o zaman aikido çocuklar için neden iyi bir öneridir, hayatlarına ne katar? Aikido agresif olmayan bir sanattır. Peki, bu ne demektir? Bu, şu demektir; aikido yaparken durup dururken kavga başlatamazsınız, sadece bir kavgayı sonlandırabilirsiniz. Aikido çocukları kavga, dövüş ve tekmelerden uzak tutar. Aikido teknikleri başka biri kuralları yıktığında başlar. Aikido çocuklara sakin olmayı öğretir. Elbette çocuklar her zaman sakin olamazlar ama aikido onlara bu şansı verir. Eğer okulda kıpırdamadan durmaları, bir ödeve odaklanmaları gerekirse aikido bunu tam olarak nasıl yapacaklarını öğretir” ifadelerini kullandı.

MOCU'DAN TAM DESTEK
Seren Aşırt ve Tuğçe Tağıl’ın Çanakkale’de aikido branşında başarılı olacaklarına hocalarının inancı tam. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mocu, “Bizler gençleri desteklemeliyiz. Sorgulamayan gençlik gerçek gençlik değil, vakitsiz bir yaşlıktır. Kuşaklar arası devamlığın yitirilmesi. Gençler kendilerinden önceki kuşaklara teknolojik alanda rehberlik ediyor; lakin yaşlılar gençlere hayat yordamı konusunda rehberlik etme basiretini giderek yitiriyor. Gençlere fırsat tanındığı zaman neler yapabileceklerini tarih bizlere çoğu kez göstermiştir. Aikido branşını 7’den 70’e herkesin yapabileceğini söylüyorsak; gençlere de güvenmeli ve fırsat vermeliyiz. Çanakkale temsilciliğimizin birçok başarıya imza atacağına olan inancım ile Seren Aşırt ve Tuğçe Tağıl'a desteklerimi her zaman sürdüreceğim” dedi. Burhan Mocu katılım sağlayan herkese yürekten teşekkür ettiğinin de altını çizdi. 

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu