BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar
•     Muhtarım öncelikle bizleri, köyünüzde güzel bir şekilde konuk ettiğiniz için sizlere teşekkür etmek isterim. İsterseniz sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım?
Ben Ertuğrul Ertem 1972 Ağaköy doğumluyum, doğma büyüme bu köylüyüm, ben de tabii ki öncelikle sizlere teşekkür etmek istiyorum, köyümüze kadar geldiniz bizlere böylesine güzel bir fırsat sundunuz. Ben daha evvel Bursa'da Opel Oto servisiydim 22 sene bu meslekte çalışmalar yürüttükten sonra ekmek teknesini kapattık. Çıraklıktan, kalfalığa, ustalığa  derken baya uzun bir süre çalıştım. Sonrasında 2008 yılında servisi kapattıktan sonra köyümüze döndüm. 2014 seçimlerinde mahalle insanlarımızın da teşvikiyle muhtarlığa aday oldum. O seçimde benimle birlikte eski muhtarda adaydı ve bayağı güzel bir oranla  halkımız beni muhtar olarak seçti. 2019 seçimlerinde de  yine eski muhtar aday oldu ve tekrardan insanlarımız bana teveccüh göstererek Muhtar olarak kalmamı sağladılar. Buradan elbette  seçimde  bana  oy veren vermeyen herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 
 
•     Peki Muhtarım köyünüz  kaç hane ve nüfusu ne kadar? Köyünüzün geçim kaynakları ile ilgili bizlere bilgi verebilir misiniz?
Elbette, Mahallemiz 180 hane, nüfusumuz 1102 kişiydi, 2 kişi rahmetli oldu 1100 kişi kaldık. Mahallemiz  yüzde 100’e  yakın oranda meyvecilik ile uğraşmakta  sebze çok çok az.
 
DÜĞÜN SALONU ÇOK ÖNEMLİ...
 
•     Muhtarım, 2014 yılından günümüze Ağaköy’de 6 yıldır muhtarsınız, bu süreçte mahallenizde Ağaköy'de neler değişti?
Düğün salonumuzun yapımına  başlandı ama maalesef tamamlanamadı. Yarım  bir durumda bekliyor. Alinur Aktaş Başkanımız yarım kalan işlerin tamamlanacağı ile ilgili söz vermişti ve bizlerde bu bağlamda düğün salonumuzun bir an evvel bitirilmesini bekliyoruz. Kaba inşaatın yüzde 70’i  bitti, fakat üstü kapanmadığından tuğla duvarlarla ilgini tabi yağışların yağması ile sıkıntılar meydana gelmekte. Düğün salonumuzun bir an evvel üstünün kapatılması gerekiyor, bu manada sayın başkanımızdan destek bekliyoruz.
 
CÜNEYT BAŞKANLA ÇOK ÇALIŞMIŞTIK
3 yıl  kadar önce  doğalgazı köyümüze getirdik. Rahmetli Cüneyt Başkanla köyümüze doğalgaz gelmesi ile ilgili çok çalışmıştık, uğraşmıştık. Ve sonunda başardık köyümüze doğalgazı getirdik. Rahmetli başkanımızı da anmışken burada tekrardan Allah rahmet eylesin demek istiyorum.
Elektriğimiz geldi, şöyle; Devlet Hastanesi üzerinden bağlantı sağlandığı için şu an çok çok iyi oldu. Çünkü daha önceki hat varken  çok sıklıkla kesintilerle karşılaşıyorduk ama yeni Devlet Hastanesi'nin üzerinden bağlantı sağlanması ile birlikte bu sıkıntı sona erdi. Çünkü bizim için elektrik çok önemli. Bizim mahallemizde 25-26 tane soğuk hava deposu var ve elektriğin sürekli olması çok önemli.
 
AĞAKÖY-SAMANLI ARASI ELDEN GEÇMELİ
Ağır tonajlı TIR'lar, kamyonlar köyümüzden geçtiğinden bazı yerlerde  göçmeler  meydana geliyor. Bilhassa, Köyümüzle Samanlı arasında  ulaşımı sağlayan 3 kilometrelik yol  bayağı sıkıntılı bozuk bir durumda.
•     Gürsu Belediye başkanımızla olsun, Büyükşehir Belediye başkanımızla olsun iletişiminiz nasıl? 
Bütün başkanlarımızla aramız çok güzel onlarla  toplantılar gerçekleştiriyoruz, istişareler yapıyoruz. Mustafa Işık başkanımızla  olsun, Alinur Aktaş başkanımızla olsun, Aramız çok iyi her zaman ulaşabiliyoruz, eksiklerimizi, sıkıntılarımızı kendilerine  aktarabiliyoruz. İletişimde, koordinasyonda herhangi bir sıkıntı yok diyebilirim.
 
VANALI SİSTEM  OLMAZSA OLMAZIMIZ...
•    Peki Muhtarım Ağaköy'de şunlar da olsa  köy olarak daha iyi bir duruma geliriz dediğiniz herhangi bir hizmet var mı?
Sulamada “vanalı” sistemimiz eksik, yeraltı sulama sistemi dediğimiz o lazım. Hatta onunla ilgili eski Başbakan yardımcımız Hakan Çavuşoğlu'na Belediye başkanımız, ilçe başkanımızla birlikte gittik, bunları istedik. Kendilerinden 2020 sonuna söz aldık gibi. İnşallah yıl sonuna kadar bu vanalı sistemimizin  hayata geçmesini bekliyoruz.
Köyümüzün mezarlığının duvarlarında  aralıklar olduğundan  bilhassa köpekler, mezarlığa rahatlıkla girip içerideki  mezarları eşeleyebiliyorlar. Çevre mahallelerde köylerde mezarlıkların duvarları ile ilgili sıkıntılar halloldu. Bizim köyümüzün de  bu sıkıntısının  hallolmasını bekliyoruz.
 
ÇEVRE DUYARLILIĞI ŞART
Gürsu'dan köyümüze doğru akan, sonrasında Bursa'ya doğru giden Cenüp  Deremize çevredeki boyahanelerden ara ara  atık su  bırakılıyor, su bir kararıyor, bir kızarıyor, burada yaşayan balıkların ölmesine sebebiyet veriyor. Mutlaka bu konuyla ilgili gerekli mercilerin tedbir alması hem köyümüz hem de çevre için çok önemli. 
 
HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER...
•    Muhtarım, güzel bir röportaj gerçekleştirdik, bütün sorunlara değinmeye çalıştık son olarak sizi her iki seçimde de destekleyerek muhtar olmanızı sağlayan Ağaköy Mahallesi sakinlerine neler söylemek istersiniz?  Ne tür mesajlar vermek istersiniz?
Öncelikle bana  seçimde vermiş olduğu desteklerden dolayı bütün vatandaşlarıma teşekkür etmek istiyorum, onlara layık olmak için çalışıyoruz, elimizden geldiğince mahallemize köyümüze bir şeyler yaptırmaya çalışıyoruz, onların güveninin yerde kalmaması için gece gündüz çalışıyoruz. Her zaman onların yanındayız, emrindeyiz. Buradan başta Ağaköy Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün Gürsululara, bütün Bursalılara sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum esenlikler diliyorum.