İnternet haber sitelerine Basın İlan dopingi İnternet haber sitelerine Basın İlan dopingi
Özkan YILDIRIM
• Sayın Muhtarım, sizi tanıyarak yavaş yavaş röportajımıza başlayalım isterseniz?
Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için sizlere teşekkür etmek istiyorum. 1965 yılında Gençali’de  doğdum, büyüdüm. Bursa Kız Lisesi mezunuyum, evliyim bir kızım var, ikinci kez anneanne oluyorum. 2014 yılında köylümüzün  ısrarı ve teşviğiyle hiç planda olmamasına rağmen muhtar adayı oldum. Bir sıfatım, bir vasfım olsun böylelikle buralara bir çok hizmeti getirmek amacıyla muhtar adayı olduğumu ayrıca eklemek isterim. 2014 seçiminde mevcut muhtar ve ben adaydık ekseriyetle oyları alarak seçimi kazandım, sonrasında geçtiğimiz yıl  yapılan 2019 seçimlerinde  oylarıma arttırarak  rahat bir şekilde kazandım.
 
YÜZDE 60’I TAMAMLANDI
•    Sayın muhtarım, buraların eski halini de bilen biri olarak, görmüş olduğumuz kadarıyla köy içerisinde olsun kıyı şeridindeki  hizmetleriniz olsun, 6 yılda bayağı bir değişim yaşanmış burada?
İlk dönemimi hiç anlamadım, hep koşturma ile geçti. Buraları genelde unutulmuş bölgeler hiç hizmet almamış yerlerdi, işte biraz önce gördünüz. İnsanlar, kadınlarımız  altyapı çalışmaları olduğu için nasıl seviniyorlar. Çünkü buralarda  altyapı falan eskiden yoktu, Foseptik çukurları sıklıkla dolduğundan vidanjörler gelip çekiyordu. 5 yıldır aşağı-yukarı altyapı çalışmaları devam ediyor. Buradan sırası gelmişken  BUSKİ Genel Müdürü Güngör Bey’e çok teşekkür ediyorum. Daha önceki dönemlerde Recep Altepe başkanımızdan da çok destek almıştık. Alinur Başkan da sağ olsun bizler için gerekeni yapıyor. Kumsaz bölgesinde 5 yıldan beri bu çalışmalar devam ediyor ve aşağı yukarı yüzde 60’ı tamamlandı. Bu kalan kısımlar ile ilgili  yazın tekrardan bir ihale yapılacak ve böylelikle kalan kısımlarda bu İhale kapsamında değerlendirilecek. Halk insanlar çok seviniyor bu altyapı çalışması geldiğinden beri insanlarımızın yüzü gülüyor.
 
HAVAMIZ ÇOK İYİ
•     Peki muhtarım, yaz kış arası buradaki nüfusta değişim oluyor mu?
Elbette yazın daha fazla oluyor ama kışın da devamlı oturanlar var bizim bu bölgenin oksijeni çok iyi olduğundan doktorlar bile burada kalınması yönünde tavsiye ediyorlar. Birçok kişinin  burada bu yüzden satılık yer var mı? satılık ev var mı? diyerek arayış içerisinde olduklarını görüyoruz. Bu manada birkaç kanser olan insanımız var onlar Bursa'ya gittiğimizde daha kötü oluyoruz diyorlar devamlı burada kalıyorlar. Oksijeni bol olduğundan şeker hastaları insülinlerini bile buradayken kullanmıyorlar. Tabii bu manada da buraları çok güzel bir bölge ve çekim merkezi aynı zamanda. 
       İlk döneminde Gençali köy merkezinde tarımsal sulama yaptırdık bütün köylü zeytinliklerini bu şekilde suluyorlar, yeniden ek proje yapılıyor şimdi kalan yerlerle ilgili onlara da ihale yapıldıktan  sonra başlanacak. Çünkü burada zeytincilikten  çok fazla aile  geçimini sağlıyor  ve onlar için  sulama çok önemli. 
 
DOĞALGAZIMIZ GELİYOR
•    Birçok hizmetin gelmesinde gerçekten 6 yılda büyük yol kat etmişsiniz Muhtarım. Peki şu olsa daha iyi olur, bu olsa daha  güzel  olur dediğiniz  hizmetler var mı?
Doğalgazımız gündemde. Bursa-Gemlik vekilimiz var Zafer Işık. Zafer Işık’tan söz aldık Bunu zaten basında da açıkladı. Alsa’dan  gelecek Gemlik gaz yapacak Engürücük, Gençali ve Kurşunlu’ya doğalgaz sözünü aldık bekliyoruz. Yaza doğru başlanacak deniliyor vatandaşlar da sabırsızlıkla bekliyor. Gelecek sene yakarız diye ümitliler,İnşallah bu projenin de bir an evvel hayata geçmesini bekliyoruz.
 
İMAR SORUNUMUZ VAR
Tabi bu proje yapılasıya kadar ayrıca  imar sıkıntımızın da hallolması lazım. Gemlik Belediyesi yapıyor, inşallah bir an evvel bitmesini bekliyoruz. 18'lik uygulama, şuyulandırma yapılacak insanlar ne olduğunu da anlayabilmiş değil  hala da helvacı kağıdıyla almışlar, “aldım, sattım” diye. Parsellerde adları bile yok ,bir tapuları olsun istiyorlar. Çok iyi olacak,  kaçaktan kurtulmak  için  bekliyorlar tapuları var ama yapıları kaçak yani böyle birçok yerde karşılaşıyoruz, bu sıkıntının da inşallah Gemlik Belediyesi'nin bir an evvel  halletmesini bekliyoruz. Kumsaz  neredeyse konteyner mahallesi oldu. Bunların bir an evvel netleşmesini, bitmesini bekliyoruz. Gemlik Belediyesi’ne  güveniyorum onlardan  her zaman destek alıyoruz, teşekkür ediyorum kendilerine.
 
GENÇALİ DERESİKÖPRÜSÜ ÇOK YETERSİZ..
Gençali Deresinin havacılar kampına giden yerdeki köprünün yenilenmesi, yükseltilmesi, altının açılması gerekiyor. Çünkü bu dere dağlardan nereden baksanız  10  köyden su toplayıp  buraya geliyor, dağ  bölgesinde yağmur yağdığında sıkıntılar yaşanıyor Ben yağmur yağdığında dağlardan yağmur geldiğinde  uyku uyuyamıyorum, mutlaka köprü ayaklarının yükseltilerek büyütülmesi lazım ulaşım dairesine yollandı dilekçe orada ama bir an evvel bunun hayata geçmesi tehlikelerin önlenmesi açısından da çok önemli. 
 
 SAHİLİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ..
Sahilde de bir çok yenilik yaptık, mesela çay bahçemiz yoktu. Ben geldiğimde  bir kum, bir deniz, bir de saz vardı. 524.000 metrekare bomboştu oraya koştur, buraya koştur ,çay bahçemiz oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sahil  Hizmetleri Daire Başkanlığı buraya duşlar, tuvaletler, çay bahçeleri, soyunma kabinleri, yürüyüş yolları, bisiklet yolları gibi birçok hizmet getirdi. Engellilerin denize girmeleri  için tuvaletler duş kabinleri  yapıldı. 2 tane büfe yapıldı. Çok güzel oldu bu kıyı şeridinin çehresi değişti. Ancak bu güzel hizmetlerin, yatırımların koruması, güvenliği ile ilgili sıkıntı var her şey kaderine bırakılmış durumda. Bu manada buradan belediye başkanlarımızdan rica ediyorum bu bölgede güvenlik işi ile ilgili yardımlarını bekliyoruz. 
Daha önceden bölge   parkı projesi vardı iptal olmuştu çok önceleri. Buradaki  bu büyük  arazimiz  bomboş bir şekilde halen duruyor. Mutlaka bu bölgede bölge  parkı  olabilir,  ne  bileyim turistik tesisler olabilir, gençlerin eğlenebileceği onun yanı sıra Turizm Otelcilik Meslek Lisesi yapılabilir,  ya da Turizm Yüksekokulu yapılabilir, bu  arazinin bir şekilde değerlendirilmesi lazım. Hemen yakınına yerli otomobil fabrikasının da yapılacağını düşünürsek buraların değeri daha da arttı ve bizlerde bu arazinin kamu yararına değerlendirilmesini istiyoruz.
 
YOLUMUZ ÇOK GÜZEL OLDU AMA.
Karayolları köyümüzün Bursa yolundan bu tarafa olan bağlantı yolunun büyük bir bölümünü yaptı çok güzel bir yolumuz oldu, ama menfezler ile ilgili bir sıkıntı var. Yağmur sularının yolun  yan taraflarında  birikmesi durumunda, ne olacağı büyük sıkıntı ve mutlaka bu biriken suların tahliyesi ile ilgilide sıkıntının giderilmesi gerekmekte. Gemlik Belediyesi köy kahvemizin tadilatını yapacak onu bekliyoruz, kahvemiz  çok kötü durumda  restoran işlerine en kısa zamanda başlanacağı için ayrıca sayın başkana  buradan teşekkür etmek istiyorum.
 
 
•    Peki Sayın muhtarım, 2014'teki seçimlerden sonra tabii güzel bir performans gösterince 2019'da almış olduğunuz oy ve  fark artmış, bu manada Gençali Mahallesi sakinlerine  neler söylemek istersiniz?.
 
 
 İkinci seçimde de  bana güvendikleri için ve oylarımı  arttırdıklarımı  için çok teşekkür ediyorum. Ben onları çok seviyorum, eleştiriye de açığım aynı zamanda bana gelirler şöyle söylemiştik, ama burası neden olmadı dediklerinde, ben  onlara işte durumun gidişatına anlatırım neden olup, olmadığını anlatırım. Gerçi sonra  “buraya kızmaya gelmiştim ama sana da kızamıyorum ki” derler giderler. İletişimimiz  çok güzel, insanları seviyorum, çocukları seviyorum herkesi seviyorum. Son olarak Başta Gençali Mahallemizin sakinleri, Kumsaz’da yaşayanlar olmak üzere bütün vatandaşlarıma buradan sağlık, sıhhat afiyet ve esenlikler diliyorum.