Fatih AKKUŞ

Bursaspor bir deplasman, bir iç saha erimeye devam ediyor... Her hafta “Bu sefer galibiyet” diye gittiğimiz stadyumlardan eli boş dönmek artık sabır taşırmaya başlasa da bu taraftar bu takımın ligde kalacağına inanıyor ancak bu inanca takımdaki futbolcuların da ortak olması gerekiyor. Sizlere uzun uzun örnekler vermeyeceğim. Hemen yanı başınızda sizin belki de onda biriniz bütçeyle kurulan ve hep ikinci planda kalan; deplasmana belediyenin verdiği eski model otobüslerle giden, yemek organizasyonu yapamayan ve sadece Sezer Sezgin’in maddi imkânlarıyla şampiyon olan bir takım var hatırladınız mı? Bursaspor Basketbol! İşte tam olarak bunu demek istiyoruz. İnandığınızda her şey farklı olabiliyor. Mesela dün akşam inanmış olsaydınız. En azından sonradan oyuna giren Furkan Soyalp kadar ki birazdan ona ayrı parantez açacağım; biz 3 puan ile dönmüştük. Şimdi sizlere ufak bir uyarım var. Sizler bugün varsınız, yarın yoksunuz ancak bu taraftar Allah ömür verdikçe o tribünlerde olacak. Sakın ola bunun hesabını kimse sormaz sanmasın kimse. Olası bir kötü ihtimalde bunun hesabı ayırt edilmeksizin sorulur.

OĞLUM YENDİK MERAK ETME

Benim 7 yaşında bir evladım var. Deplasman, iç saha imkân oldukça gelir benimle. İsmi Muhammet Murat Akkuş… Gece 05:00’te yattım sabah 08:00’de kalktım ve onu antrenmanına götürdüm. “Okan Koçuk olacağım ben” diye ortalıkta dolanan bir tip kendisi. Her hafta galip geldik biliyor. Neden biliyor musunuz? Kusuruma bakmayın da ben utanıyorum. Siz utanmıyor olabilirsiniz ama bu şehirde birileri utanıyor. Şampiyonluk yaşamış bir şehrin evlatları yüzü yerde yürüyor kendi şehrinde. Acilen toparlan ve ayağa kalk.

FURKAN KENDİSİNİ ÖZLETMİŞ

Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı

Kimse kusura bakmasın ama ben bu çocuğu senelerdir takip ediyorum. Kimine göre kötü, kimine göre iyidir ancak ben onun futbol mantalitesini güzel buluyorum. Oyuna girer girmez neler yaptı herkes izledi. Varsa olumsuz bir şeyi buyurun hep beraber konuşalım. Bu çocuk Akhisar maçında bence 90 dakika formayı alacak ve sahanın adamı olacak. Sonradan bile olsa oyuna girerse aynı Kasımpaşa maçı gibi oyuna etki edecek. İşte bizi bu inanmışlık bu sene ligde tutacak.

BENİM MAZERETİM YOK

Bursaspor’un suskun golcüsü Diafra Sakho maçtan sonra yaptığı açıklamada özür diledi. Maçtan sonra tribünlere kadar gidip gol ve galibiyet sözü veren Sakho, “Maça iyi başladığımızı düşünüyorum. Pozisyonlar da bulmuştuk. Yerimizi düşününce kazanmamız gerekliydi. Gole ihtiyacımız var. Taraftarımızla birlikte mücadele etmek ve düştüğümüz durumdan birlikte çıkmak zorundayız. Golü denedik ama olmadı. Önümüzdeki hafta neden olmasın? Benden beklentileri olduklarını biliyorum. Benim de bir mazeretim yok. Onları güldürmek istiyorum” dedi.

BİR PUAN DA ÖNEMLİ

Maçın belki de en vasat görüntüsünü çizen isimlerden birisi Allano Lima oldu. Maçtan sonra yayıncı kuruluşa verdiği röportajda, “Hafta içinde çok çalıştık ve topla oynamak, topu ayağımıza almak istedik. Herkes terinin son damlasına kadar mücadele etti. Çok atak yapmamıza rağmen 1 puanla ayrıldık. Bulunduğumuz yerde 1 puanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bazen iki kere de deneseniz, 1000 kere de deneseniz olmuyor. Top bana iyi gelmişti ama o pozisyonda değerlendiremedik” dedi.

HÜCUM GÜCÜNÜ DURDURDUK

Mesut Bakkal maçtan sonra yaptığı basın toplantısında Kasımpaşa’nın hücum gücünü durdurduklarını söyledi ve şunları ekledi: “Öncelikle Kasımpaşanın hücum gücünü durdurmayı başardık, buna hafta boyunca çalıştık. Bu maçta oyuncularımın hepsini kutluyorum. Maçta ileriye gitmeyi başardık. Önemli olan oraya gitmekti. Gol kaçabilir, oraya gitmezseniz problem yaşayabilirsiniz. Beraberliği yakaladık ve üstüne iki gol kaçırdık. Süper Lig’de bu kadar pozisyona giriyorsanız, olumlu şeyler yapmışsınız demektir. Hem oyun disiplini anlamında hem de bu takımın önümüzdeki hafta yapacaklarından dolayı umutluyum. Bir anda kafayı kaldırdılar. Genç dinamik ve atletik performans olarak ligin en iyilerinden biriyiz. Aslında bunu oynamamız gerekiyordu, ileriye gittik. Bu pozisyonlara gireceğiz deneyeceğiz ve atacağız. Bu şekilde bu durumdan çıkabiliriz.”

BURADAN ÇIKACAĞIZ

Özellikle deplasmana gelen taraftara teşekkür eden Bakkal, “Ben taraftarlarımıza teşekkür ederim, yine evimizde gibi oynadık. Bundan sonra bütün maçlar önemli. Bizim için lig sonuna kadar lig; bitmiyor. Buradan çıkacağımıza yürekten inanıyorum. İçeride iki maçımız var bunları kesinlikle kazanmamız gerekir. Kolay maç yok artık. Bu direnç ve oyun disipliniyle oynadığımız zaman işi kolaylaştırırız. Gol yiyoruz takım tekrar geri dönüyor. Benim istediğim bu… Şuana kadar oynuyor gözüküyorduk ama ileriye gidemiyorduk şimdi onu yaptık. Arkaya bakmadan devam” dedi.