Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi
Özkan YILDIRIM
• Muhtarım, dile kolay 4 dönemdir Bademli Mahallesi'nde muhtarsınız, 2019 seçimlerini de yine büyük farkla  kazandınız. Öncelikle sizi kısaca tanıyarak röportajımıza  başlayalım isterseniz?
 
NÜFUS 10 BİNE YAKLAŞTI..
Ben Cevat Durmaz, 1961 Mudanya Bademli doğumluyum doğma büyüme bu köylüyüm. Kısmetse 4. dönemi  bitireceğiz. 2004-2009 -2014 ve 2019 seçimlerinden alnımın akıyla çıktım. Bu bağlamda elbette açık ara daima benim yanımda olan mahalle sakinlerimize teşekkür etmek istiyorum. Seçilmek için elbette bir şeylere vesile olmak gerekiyor, seçilmek için de elbette adımlarınızı güvenli atmanız lazım. Mahallemiz bilindiği üzere elit kesim genelde ikamet etmekte. İş adamları, avukatlar ,savcılar, doktorlar v.s. birçok aile burada. Muhtarlıkta sonuçta 4. dönemim. Sevmeden bu iş olmaz, asla yapılmaz. Mahallemizde 4 bini aşkın seçmenimiz, 10.000’e yakında nüfusumuz var. Muhtarlık oturduğun yerden telefonla, dilekçelerle olmuyor, dilekçeyi versen bile müdürlerle, daire başkanları ile başkanlarla görüşmek gerekiyor onlarla birebir temas çok önemli onları ikna edebilmek için onlara işlerimizi hallettirmek için yeri geliyor mahallemiz  için insanlarımız için mücadele ediyoruz.
 
HAYIRSEVERLER HEP YANIMIZDA...
 
• Muhtarım 16 senedir Bademli muhtarısınız o zamanlardan bu zamanlara neler değişti Bademli'de?
 
Ne değişmedi ki; Köyümüz ne kadar köy olsa bile ben Bademli'ye muhtar olduğumda okul bile yoktu. Eski bir okul vardı. Bu okulda 7 tane öğrenci vardı. Bizim burada hayırsever işadamımız İbrahim Orhan beye  muhtar olmadan önce muhtar adayı olduğumu, seçilmem durumunda birkaç projem var dedim kendisinden destek istedim, o da bizi destekledi elimizden geleni yaparız dedi sağ olsun. Muhtar seçildikten sonra işe koyulduk, 4 ay gibi süre içerisinde Necla Orhan ilk ve Ortaokulu'nu hizmete açtık. Okul çok eskiydi yıkmak da çok zordu, yapmak da çok zordu ama biz başardık 4 ay gibi kısa sürede bu okulu geceli gündüzlü başında beklemek şartıyla tamamladık bitirdik eğitime kazandırdık. Okulumuzun yeri 7100 metrekareydi. Bir süre sonra İbrahim Bey'den tekrar destek istedik 8 derslik daha yaptık ve toplamda 16 derslik olarak halihazırda hizmet vermekte. Okulumuzun eğitim düzeyi çok yüksek özel okul gibi saat sekizde başlıyor 3  buçukta bitiyor çok güzel bir okul olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Ayrıca Okulumuzun yanında kreşimiz de var.
 
İBRAHİM ORHAN, ZEKİ ZORLU, EROL TÜRKÜN, MEHMET ERBAK VE  DAHA NİCELERİ...
Köyümüzde mezarlığımız vardı kötü bir konumdaydı. 8 dönüm daha ilave ettik toplamda 15 dönüm oldu. Orasını da Zeki Zorlu beyefendiye yaptırdık. Ancak bu mezarlığın aralarında yürüyüş yolları olan, oturma yerleri olan bir mezarlık olmasını istiyoruz. Sıradan gömü olmasın ve satılmasına karşıyız. Buna da vesile olmuş olduk. Çok kısa bir sürede bunu başardık. Altyapı ile ilgili sıkıntılarımız vardı sağ olsun BUSKİ ile birlikte bu sıkıntıları da giderdik. Elektrik hatlarının yüzde seksenini yeraltına aldırdık.
 
3 DOKTOR, 6 HEMŞİREMİZ MEVCUT..
Aile hekimliğini açtık, 3 doktor 6 hemşire sağlık ocağımızda hizmet veriyor halihazırda. Birçok çevre mahallelerden köylerden de buraya geliyorlar. Burası Bademli’ye değer kattı. Tabii bu yapılırken buradan da insanlarımız birçok destekte bulundu bazısı kapısını, bazısı bacasını, bazıları  kaloriferini halletti. Mahalle konağımızın içerisini yine Erol Türkün, Mehmet Erbak, Kemal Bey başta olmak üzere  her yerinde insanlarımızın, vatandaşlarımızın, işadamlarımızın izleri mevcut. Camimizin yine düzenlenmesini bakımını İbrahim Orhan'a yaptırdık. Caminin komple boyasını izolasyonunu yaptı bayağı bir desteği oldu sağ olsun kendileri.
 
ALTYAPI DÜZENLEMELERİ TAMAM...
Büyükşehir  Belediyemiz Asma Cadde’sin de ve  Rota Caddesi'nde  düzenlemeler yaptı. Köy içerisine girişimizi sıcak asfalt yaptı. Şu anda Çağrışan Deresi'nin 3 kilometrelik uzantısı bitti. Böylelikle derenin yapılması ile birlikte güzel bir alanda açıldı. BUSKİ buraya yürüyüş yolları ile birlikte çevre düzenlemesi ile birlikte bir kanal yapmasını bekliyoruz. Çünkü bu derenin  çevresi çok güzel çay ocaklarının olduğu oturma  gruplarının olduğu bir proje beklentimiz var burada ama tabi  bütçe meselesi bütün bunlar. Burada en büyük desteği mahallemizde ikamet eden biraz önce de  isimlerini saymaya çalıştığım iş adamlarımızdan  gördük, görüyoruz. Allah razı olsun onlardan Allah onlara daha da çok versin.
 
HALI SAHA AÇILDI
Halı sahamızı açtık, Camimizin altında halk eğitimini açtık, Mudanya belediye sağ olsun burada bizlere yardımcı oldular. Kur'an kursumuz  zaten vardı düzenleme yaptık sonrasında öğleden sonra, üçten sonra çocuklarımıza drama dersi vermeye başladık. 20 tane çocuğumuz geliyor. İki aydan beri bu şekilde güzel çalışmalar yapıyorlar. Bu bölgedeki belki de ilk drama kursunu biz açtık, daha da fazla şeyler yapmak istiyoruz ama yerimiz dar, şimdi kütüphane açmak istiyoruz. Kütüphane açarak insanlarımızın çocuklarımızın daha çok kültürel faaliyetler içerisinde olmasını istiyoruz. Bende eski bir sporcuyum, sonuçta sanat ve sporla uğraşan çocuklar, gençler kötü alışkanlıklarla uğraşmaya zaman dahi bulamazlar .Bu bağlamda bu çok önemlidir. 
 
TEMİZLİK GÖREVLİSİ ÇOK ÖNEMLİ...
Mudanya Belediyesi'nden en azından bir sabit temizlikçi arkadaşın görevlendirilmesini istiyoruz mahallemizde. Çünkü temizlik, hijyen çok önemli haftada bir birkaç saatliğine bir grup  gelip  temizlik yapıyor ama bu temizlik haftadan haftaya olmuyor, yetmiyor. Sorduğumuzda tasarruf  önlemleri olduğunu söylüyorlar ama temizliğin tasarrufu olmaz diye düşünüyorum.
 
• Muhtarım, Mudanya belediye başkanı ile olsun Büyükşehir başkanı  ile olsun iletişiminiz nasıl?
Herkesle iletişimim çok güzel. Ama dediğim gibi internet üzerinden iletişim, isteklerin, ihtiyaçların  iletilmesi olmuyor. Mutlaka zorlaya zorlaya birebir ilişkilerle başkanlarla, daire başkanlarıyla, müdürlerle birebir temaslar sayesinde hizmet getirebiliyoruz. Tabii bizim en önemli avantajımız defaatle belirtmiş olduğum gibi mahallemizde yaşayan işadamlarının bizlere olan büyük desteği.
 
2515 OYUN, 2514’Ü
Son olarak  4 seçimdir büyük oy farkıyla beni seçen Bademli'de yaşayan bütün mahalle sakinlerime buradan teşekkür etmek istiyorum. Bilhassa şu örneği vermek istiyorum. 2014 seçiminde kullanılan 2515 oyun, 2514’ünü  bana veren öncesindeki 2004-2009 ve en son 2019 seçimlerinde de buna benzer neticeler ile  destek oldular. Onların bu desteğine  layık olabilmek için geceli -gündüzlü çalışmalar yapıyorum. Mahallemizde  kadınlarımıza sosyal alan olarak ve Düğün Salonu olarak eksikliklerimiz var. Bu bağlamda belediye başkanlarımızdan destek bekliyoruz. Çalışmalarımızda her zaman bizleri destekleyen hem Mudanya Belediye başkanımıza, hem de  Büyükşehir belediye başkanımıza buradan teşekkür etmek istiyorum. Başta Mahalle sakinlerimiz olmak üzere bütün Mudanyalılara, bütün Bursalılara ayrıca sevgilerimi. saygılarımı iletmek istiyor esenlikler diliyorum.