Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi
Özkan YILDIRIM
•     Dile kolay Muhtarım girmiş olduğunuz 13 seçimden de başarılı bir şekilde çıkabilmek büyük bir başarı, tabii bu konuya detaylı bir şekilde gireceğiz ama kısaca isterseniz sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım?
 
45 YILDIR GÖREV BAŞINDAYIM..
Bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için öncelikle sizlere ve gazetenizin değerli yöneticileri teşekkür etmek isterim. Ben Kemal Karadeniz. 1949 Küçük Kumla doğumluyum doğma büyüme bu köylüyüm.  Dört dönemdir köyümüzün muhtarıyım. Muhtar olmadan önce esnaf olarak hem burada köyde, hem de sahilde kafe işletiyordum. Belediyemiz varken, İki dönem meclis üyeliği yaptım, 32 sene tarım kredi Kooperatifi Başkanlığı ve yine 32 sene aynı dönemlerde, Çiftçi Malları Koruma başkanlığı yaptım. Muhtar olmadan önce arkadaşımızın yanında bir dönem azaydım,  sonrasında 2004'te muhtar adayı  oldum. Benimle birlikte 4 aday vardı sonrasındaki 2009 ve 2014 seçimlerinde de açık arayla muhtar seçildim. Mahalle sakinlerimiz sağ olsun geçtiğimiz sene  yapılan seçimlerden de  başarılı bir şekilde  çıktım.
SERTASLAN BAŞKANIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER
•    Peki geçmişten günümüze Küçük Kumla Mahallesi'nde neler değişti?
 
2009'a kadar bizim belediye varken burası çok iyiydi gördüğünüz belediye binası full çalışıyordu. Tabii belediye kalktıktan sonra muhtarlığa dönüştü burası, belediye iken 4 Mahalleydi, belediye gittikten sonra işte Küçük Kumla  burası, sahil olarak da Kumla Mahallesi kaldı. Belediye sürecinde birçok hizmet getirdik. Sonrasında Belediye gittikten sonra pek hizmet olmadı, maalesef. Bu son bir senedir aşağı yukarı yine işler hızlandı. Sağ olsunlar, bir aydır ben arazide yol yapıyorum şu an, Atatürk büstü köyümüze yapıldı sonra, tel örgüler yapıldı köy meydanına ,sonra bir tane daha yine park yapıyoruz şu anda hemen üst tarafta gideriz şimdi oradan da  bir kaç  fotoğraf  çekeriz. Mehmet Uğur Sertaslan başkanımızla birlikte çok şey değişti aktif bir çalışma durumu ortaya çıktı bu manada da tabii Sayın Başkanımıza buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
 
Belediyemiz varken çok iyiydik
•    Eski belediye binası köy meydanında haşmetiyle duruyor, muhtarım  bu binayı nasıl değerlendirmeyi planlıyorsunuz?
Şu an işte bizim muhtarlığımız var içeride, arada toplantılar yapıyoruz salonda. Şu ana kadar bakımsız bir şekilde kaldı, alt tarafını gençlerimizin oynaması için bilardo salonu olarak planlıyoruz ,inşallah öyle bir şey yapılması durumunda hem de bakımı da olmuş olur. Buranın  atıl bir şekilde kalmasını istemiyoruz. Yoksa bu eski belediye binamız  çok güzel bir bina ama mutlaka işte boyanması biraz elden geçmesi gerekiyor.
 
TARİHİ HAMAMIN TEKRAR HİZMET VERMESİNİ İSTİYORUZ
Ayrıca köyümüzde tarihi bir hamam var orasının  restoresi yapıldı. Biz buranın tarihi özelliği ,korunarak restore edilerek hamam olarak hizmet vermesini çok istedik ama maalesef başarılı olamadık. Bu kadar bakım onarımdan geçmesine rağmen maalesef bu şekilde kaldı, yine  tarihi özelliği korunarak biz burasının hamam olmasını istiyoruz ama bir türlü olmadı, olmuyor. Bununla ilgili birçok girişimde bulunduk ama sonuç alamadık.
 
GÜCÜMÜ HEP HALKIMIZDAN ALDIM
•      Peki 13 seçim dediniz  muhtarım, gerçekten büyük bir başarı?
 
Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanlığı, İki dönem meclis üyeliği, bir dönem azalık, dört dönemdir de muhtarım Allah'a şükür sırtım yere hiç gelmedi. Bu manada beni her zaman destekleyen, seven, sayan Küçük Kumla Mahallesi sakinlerine tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Sonuçta onlar beni  desteklememiş olsalardı ben bu görevlerde 45 yıldan beri bulunamazdım. Bu 45 yıllık süreçte geceli-gündüzlü çalışarak bütün görevlerim de başarılı olmaya çalıştım mahallemize hizmet getirmek için uğraştım, belediye varken belediyemiz için çalıştım, sonrasında Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı sürecinde olsun, Tarım Kredi Kooperatifi  Başkanlığı sürecimde olsun her zaman köylü insanımız için çalıştık, uğraştık çabaladık onlar da tabii bizlere bunun karşılığını kat ve kat verdiler. Sonrasında 2004 seçiminden bu zamana 2009-2014 ve 2019 seçimlerinde muhtar seçtiler. Belediye zamanında buralara hizmet gelmesi için çok güzel koordineli çalışıyorduk belediye gittikten sonra tabii biraz sekteye uğradı dediğim gibi ama son 1 yıldan beri de yine Sayın Başkan Sertaslan’la birlikte  hizmetler almaya başladık. İnşallah bundan sonra çok daha güzel olacak son olarak başta Küçük Kumla Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün  Gemliklilere , Bursalılara buradan sevgi, saygı ve esenlikler diliyorum.